Mooie avond voor onze Genkse internationals!

Paul Onuachu was in de vooravond invaller voor Nigeria bij Kaapverdië. De Super Eagles wonnen met 1-2. Ze gaan met 6 op 6 aan de leiding in hun kwalificatiepoule.

Junya Ito was bepalend in China-Japan in Doha (Qatar). Onze ‘Ninja’ snelde zijn flank af en leverde de perfecte voorzet als assist voor het enige doelpunt (0-1). Cruciale winst voor de Japanners.


Patrik Hrošovský
bleef de voorbije paar wedstrijden op de bank, maar dat leverde Slovakije maar een 1 op 6 op. Tegen Cyprus kwam onze middenvelder kort na de rust in het veld. Een minuut later stond zijn ploeg 1-0 voor, en in het slotkwartier werd het nog 2-0.

De hoofdrol van de avond was nog maar eens weggelegd voor Kristian Thorstvedt. Hij stond opnieuw in de basis voor Noorwegen, in de thuiswedstrijd tegen Gibraltar. Binnen het halfuur had hij de score fraai geopend en een assist bezorgd aan Erling Haaland. Die zou uiteindelijk drie keer scoren, wat de Noren een 5-1 zege opleverde. Kristian blijft dus indruk maken. In zeven interlands heeft hij twee doelpunten gemaakt en drie assists afgeleverd. En vooral: hij heeft het vertrouwen van coach en ploegmaats gewonnen, en de harten van de Noorse voetbalfans veroverd.