Tussen de wedstrijd tegen West Ham en de komst van KAA Gent liggen twee volledige dagen. Ideaal is anders. Zeker als je een aantal dingen bij wil stellen, op punt wil stellen, want dat is ook na de trip naar Londen nodig. De stilstaande fases: het is een terugkerend iets, en er moet extra aandacht aan besteed worden. Daarover is iedereen het eens. Het mag ons niet telkens de das omdoen. In het London Stadium waren we een helft de evenknie van West Ham, met de betere kansen. En ook wat voor en na de tegengoals in de tweede helft te zien was, geeft hoop dat we de tendens kunnen omkeren en weer wedstrijden gaan winnen.

Zondag al. Met een nieuwe grasmat als bondgenoot. De club besliste recent toch niet langer te wachten op het herstel van de hybride mat en koos voor nieuwe graszoden. Volgend seizoen gaan we terug voor de hybride versie. De ploeg heeft de afsluittraining van vanmorgen ook op het A-veld gehouden, kwestie van gewenning.

KAA Gent komt met vertrouwen naar de Cegeka Arena. Het won donderdag met 0-1 bij Partizan Belgrado en is leider in zijn poule in de Conference League. In de competitie staan ze voorlopig op de twaalfde plaats met 14 punten. Vorig seizoen werd het 1-1, nadat we vroeg met 10 man vielen.

Selectie van 20

In vergelijking met Londen keert Daniel Muñoz terug. Carlos Cuesta is zoals gevreesd niet inzetbaar. Hij liep donderdag een blessure op aan de hamstrings. Wie schrikt ervan, nadat hij in de afgelopen interlandbreak drie matchen voluit ging met Colombia en zoveel vlieguren op de teller had. Onze coach heeft 20 spelers geselecteerd. Toma, Paintsil en Németh zijn de andere afvallers.