zo 24 okt 2021, 18:30
KRC Genk KRC Genk 0 - 3 KAA Gent KAA Gent

De nieuwe grasmat werkte uitnodigend: de wedstrijd begon aan een stevig tempo en boeide vanaf die beginfase al met dreiging aan beide kanten. Van onze kant kogelde Ito al vroeg vanuit een scherpe hoek op Bolat, opende later na een staaltje techniek heerlijk op Bongonda, waarna diens voorzet niet vol werd geraakt door Onuachu. Onze doelpuntenmachine was actief en dreigend, maar scoren lukte niet, ook niet in wat de beste fase van onze ploeg was, in het derde kwartier: een onnodig tikje opzij nog, en een kopbal op een puike voorzet van een erg actieve Ito. Vanaf de andere flank bracht Arteaga scherp voor, de inkomende Muñoz knikte op Bolat. Bongonda haalde zwaar uit, maar ex-Genkie Bolat tikte de bal nog weg vanonder de lat. Momenten genoeg, echt kansen, na bij vlagen echt aardig voetbal, maar geen goals. Die viel kort voor rust aan de overkant, na een omschakeling met Samoise die Vandevoordt omspeelde. Onze doelman had zich eerder wel onderscheiden in een één-tegen-één met Nurio. En ja, er was appel geweest voor een penalty, twee keer zelfs, maar ref Erik Lambrechts moest er niet van weten. 

Het vierde kwartier was moeilijk. Bezus versierde een penalty en die trapte hij - twee keer, want bij de eerste poging was een ploegmaat te snel in de box gelopen - binnen. Een achterstand met twee goals ophalen: het kan, maar snel scoren is dan altijd handig. Onuachu (over) en Bongonda (voorlangs) lieten wenkende kansen onbenut. Murphy woont tegenwoordig in Genk. En dus werd het nog 0-3, via Tissoudali.

Bitter, dit. Heel bitter. 

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Sadick, Lucumí, Arteaga, Heynen (76' Preciado), Hrošovský, Trésor (76' Ugbo), Ito (66' Thorstvedt), Onuachu, Bongonda 

Doelpunten

43’  0-1  Samoise
59'  0-2  Bezus (pen)
79'  0-3  Tissoudali