Vandaag ging onze beloftenploeg op bezoek bij OH Leuven. De spelers hadden maar één doel voor ogen: het maximum van de punten ook na speeldag 7 behouden. Dat lukte, al bleek het niet al te evident. Het werd uiteindelijk 0-1 na een doelpunt van onze nummer tien, Jay-Dee Geusens.

De thuisploeg begon erg behouden tegen de fiere leider, dat zorgde er dus ook voor dat het zoeken was naar een opening voor onze spelers. Achterin was het dan weer opletten om zeker niet tegen een snelle counter aan te lopen. De openingsfase bracht dus ook niet veel voetbal met zich mee, wel was er erg veel strijd aanwezig. Swerts en Van de Perre heersten op het middenveld, Didden in de lucht. Het was wachten tot de 20ste minuut voor het eerste kansje. John sneed knap naar binnen en trok knap voor doel, Németh kraakte zijn schot. Het startschot voor onze beloften? Zo leek het wel. John - opnieuw hij - begon nu écht met zijn tegenstander te spelen en trok de bal tot twee keer toe tot bij Németh en Abid, de Leuven-goalie kon telkens redding brengen. Even voor het halfuur kon ook de thuisploeg een keertje de neus aan het venster steken maar Chambaere ging goed plat en hield zijn netten schoon. Opnieuw aan onze beloften, met pogingen van John, Németh en Abid. Het leer wou gewoonweg niet in het doel. Even later kwam ook de thuisploeg nog een keertje aanzetten, Chambaere ging opnieuw goed plat en kon ook nog rekenen op zijn doelhout. Meteen naar de overkant dan, want daar kwam Didden er nog heel erg dichtbij, zijn kopbal ging nipt naast. Het slotakkoord van de eerste periode was nog voor Németh. De jonge spits werd er knap doorgeloodst door Abid maar zag zijn schot nog net afgeblokt worden. Rusten met 0-0 op het scorebord na een behouden eerste helft. 

Daar waar het in de eerste helft nog ietwat afwachtend begon, was het er tijdens de tweede periode gelijk op. Van de Perre bracht de bal pérfect tot bij John, de Tanzaniaan kwam echter niet uit met zijn passen en trapte zo over het leer. Even later was het kapitein Rommens die Németh goed diep stuurde en de één-twee vroeg, onze spits zijn tikje miste net dat tikkeltje precisie. Naar de overkant dan maar waar de thuisploeg er ook erg dichtbij was, het schot van de Leuvense spits eindigde een metertje naast het doel van Chambaere. Opnieuw aan onze jongens, met een poging van Kelvin John die gepareerd werd door de Leuvense goalie. Rommens knalde in het zijnet na een subtiel passje van Abid, Geusens trof de paal na een ongelooflijk knappe run van Németh. Even later was het dan toch prijs voor onze ploeg, Geusens knalde het leer van net buiten de zestien voorbij de Leuvense doelman. Doorduwen nu, zo moeten ze gedacht hebben. Nog geen minuut later werd Németh er knap doorheen gezet, zijn poging spatte uiteen op de paal. Ook John werd even later in stelling gebracht, zijn schot eindigde in het zijnet. Een tiental minuten na het Genkse doepunt kwam de thuisploeg er nog een keer héél dichtbij vanop hoekschop, gelukkig kon Van Genechten het leer net voor de doellijn weghalen. Ook vanop vrijschop was het nog even bibberen toen de Leuvense spits er nog net zijn teen tegenaan kon zetten, gelukkig stond Chambaere goed opgesteld en klemde hij secuur. Onze ploeg speelde de wedstrijd nadien erg volwassen uit en kwam niet meer in de problemen, het bleef 0-1. 

Zevende competitiezege op rij voor onze beloften en nog steeds het maximum van de punten, dat loopt lekker. Volgende week woensdag volgt opnieuw Europees voetbal in de tweede ronde van de UEFA Youth League. In dat duel nemen onze jongens het op tegen MTK Budapest. Forza Racing!

Opstelling

Chambaere, Van Genechten, Didden, Et Taibi, Rommens (60' Beerten), Swerts, John (80' Cuypers), Van de Perre, Németh, Geusens, Abid (90' Boujemaoui)

Doelpunten

65' 0-1 Geusens