Daar is de beker. We zien het nog allemaal voor ons: Bryan Heynen, apetrots zwaaiend met het kleinood, in een leeg Koning Boudewijnstadion. En bij thuiskomst, de viering met de supporters voor de hoofdingang. De Cupshow, waarin we ons succesvolle parcours, de zegetocht in de finale en de uitreiking nog eens sfeervol herbeleefden. Mooie herinneringen.

Het evenement van het jaar voor een dorp van nog geen 4000 inwoners

De beginnen aan een nieuwe reis richting finale in Brussel. Eerste halte: het zuiden van West-Vlaanderen, meer bepaald Sint-Eloois-Winkel. Dorp van nog geen 4000 inwoners, onderdeel van de gemeente Ledegem. Het plaatselijke KVC Winkel Sport speelt tegenwoordig in de eerste amateurklasse, het derde niveau dus, en is momenteel tiende in de stand. Afgelopen zondag won het op het eigen kleine kunstgrasterrein van KVK Tienen, met 3-1.

Voor Winkel is de komst van KRC Genk het evenement van het jaar. Er worden zo’n 2500 toeschouwers verwacht in het kleine stadionnetje. De plaatselijke club maakt zelfs beide kleedkamers vrij voor de titelhouder.

62,4% balbezit: nog steeds de meest dominante ploeg van de competitie

Voor ons is het een kans om weer aan te knopen met de overwinning. De goals bleven in de voorbije drie wedstrijden steken in goeie bedoelingen en mislukte pogingen. In elk van de voorbije verloren matchen hadden we belangrijke delen van de wedstrijd de overhand én de mogelijkheden om het laken naar ons toe te trekken. Kwalificatie voor de volgende ronde middels wat goals en een overwinning: het zou deugd doen en ons weer op het goeie spoor kunnen zetten. Niet dat we in het spel helemaal off road zijn. Dat kunnen we ook afleiden uit de statistieken, en niet alleen uit het aantal kansen op zich. Met 62,4% gemiddeld balbezit in de afgelopen 12 speeldagen in de Jupiler Pro League zijn we nog altijd ruim de nummer een. Dat zegt misschien niet alles, maar betekent wel dat we getrouw blijven aan onze stijl, dat we vanuit onze dominante manier van spelen aan kansen proberen te komen. Op een dag gaan die ballen er echt wel weer in. Daar moeten we met z’n allen in geloven en op vertrouwen. En daar werken spelers en staf ook hard aan.

Selectie van 20: behalve Cuesta ook Heynen en Ito onbeschikbaar

Frisheid. Dat zoekt John van den Brom bij z’n spelers. Fysiek en mentaal. Puur fysiek kan er een streep door de namen van Bryan Heynen en Junya Ito, tegen KAA Gent allebei noodgedwongen gewisseld. Onze coach heeft er wel vertrouwen in dat ze zondag wel inzetbaar zullen zijn. Carlos Cuesta is allicht wat langer out. Simen Juklerød traint weer volop met de groep, maar de wedstrijd tegen Winkel Sport komt nog te vroeg. Jhon Lucumí krijgt rust, net als Jay-Dee Geusens, maandagavond nog maker van de winnende treffer bij de U21 op bezoek bij OH Leuven. Van de beloften zit behalve Andras Németh ook aanvoerder Tuur Rommens in de wedstrijdselectie. De coach kondigde aan dat hij gebruik zal maken van de breedte van de selectie en jongens de kans zal geven zich te bewijzen.