Je leest het goed: West Ham United doet even goed als Manchester City, dezer dagen links en rechts bestempeld als beste ploeg van de wereld. City heeft 20 punten, West Ham ook. City heeft 20 goals gemaakt, West Ham ook. Enkel Chelsea en Liverpool doen nog beter. En vorige week was er het onderlinge duel in de Carabao Cup, oftewel de League Cup. West Ham en City hielden elkaar in het London Stadium in evenwicht (0-0), maar The Hammers haalden het na strafschoppen. Aan de kant van West Ham ging elke penalty erin, voor City miste Phil Foden de eerste pingel. Overigens speelde Pep Guardiola niet met een echt B-elftal. De Bruyne, Fernandinho, Sterling, Mahrez, Gündogan, Walker, Stones en Zinchenko stonden aan de aftrap. Cancelo, Foden, Grealish en Gabriel Jesus vielen in. Bij West Ham stonden 9 van de 11 basisspelers tegen Genk in de startelf. Grotendeels hun Europese ploeg, dus.

Afgelopen weekend boekten ze hun derde competitiezege op een rij: 1-4 op Aston Villa, na goals van Johnson, Rice, Fornals en Bowen. Op de vorige speeldag klopten ze ook al Tottenham (1-0). Het levert hen dus voorlopig een gedeelde derde plaats op.

West Ham is een absoluut topteam dat week na week bevestigt. In eigen land en in Europa, waar ze tegen Dinamo Zagreb (0-2), Rapid Wien (2-0) en tegen ons al wonnen. Alle machtsverhoudingen in acht genomen zou het dan ook een heuse stunt zijn als we donderdagavond iets kunnen rapen. 

Tickets voor deze topmatch? Wees snel!

KOOP ONLINE TICKETS

Tickets zijn ook aan te kopen via de TicketshopOpgelet: de ticketverkoop loopt tot en met woensdagavond 3 november. Op de wedstrijddag zullen de loketten gesloten zijn en zijn er dus geen meer tickets te kopen.