Paul Onuachu is na Branko Strupar en Wesley Sonck de derde KRC Genk-speler die de Gouden Schoen wint. Onze Nigeriaanse spits eindigde voor Club-spelers Noa Lang en Charles De Ketelaere. 

2021 was een ongelooflijk jaar voor Paul: hij werd topschutter, won de Beker van België, werd vice-kampioen en kroonde zich tot profvoetballer van het jaar. Nu komt daar nog de Gouden Schoen bij. Een legende, onze legende. Dat behoeft geen verdere uitleg. 

Ito in top 5

Ook Junya Ito toonde zich zich in de 68ste Gouden Schoen-uitreiking. Zijn doelpunt tegen Club Brugge werd genomineerd als 'Doelpunt van het Jaar', maar Noa Lang ging met de prijs lopen. Bovendien eindigde hij vijfde in de eindstand. Maarten Vandevoordt werd nog vierde in Doelman van het Jaar. 

Top 10 Beste Belg in het Buitenland: vijf jeugdproducten van KRC Genk

Romelu Lukaku werd verkozen als Beste Belg in het Buitenland. In de top 10 van deze prijs prijkten vijf jeugdproducten van onze club: Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Yannick Carrasco, Leandro Trossard en Koen Casteels. Straf!

De Gouden Schoen, drie Genkies in de top 10 (Bongonda op de tiende plaats) en opnieuw een bewijs van onze topacademie: een schitterende avond voor onze club. Laat ze maar zeggen, dan zien ze ons niet komen.