Canada heeft een grote stap gezet richting WK in Qatar. Het versloeg 'grote buur' USA met 2-0, na een vroeg doelpunt van Cyle Larin (Besiktas) en een beslissend in blessuretijd van Sam Adekugbe (Hatayspor). Iké Ugbo viel in minuut 84 in voor Jonathan David. Canada moest het stellen zonder Alphonso Davies van Bayern München, die met myocarditis sukkelt na COVID-besmetting.
Mark McKenzie kwam voor de VS niet van de bank.

Door de overwinning komt de tweede WK-deelname ooit voor Canada dichtbij. Enkel in Mexico '86 waren ze ook present op de eindronde. Canada leidt nu met vier punten voorsprong op de VS en Mexico, dat niet verder kwam dan 0-0 tegen Costa Rica. Gerardo Arteaga viel na een uur in.

Donderdagnacht (onze tijd) wordt nog een speeldag afgewerkt. Canada speelt in El Salvador, de VS ontvangen Honduras en Mexico krijgt het bezoek van Panama, de nummer 4 in de stand. Als ze elk hun wedstrijd winnen, lijkt de top 3 bijna vast te liggen en zijn de rechtstreekse WK-tickets verdeeld. Nummer 4 speelt een intercontinentaal barrageduel.