Februari, een cruciale maand. We beginnen aan een reeks van zes wedstrijden in tweeëntwintig dagen, vijf zelfs binnen de vijftien dagen. Vier wedstrijden in deze maand spelen we in onze eigen Cegeka Arena, en met de terugkeer van ons thuispubliek moeten we daarin mikken op niet minder dan het maximum. Als we ook in de twee uitwedstrijden punten kunnen rapen, dan zal eind van de maand blijken dat er nog veel mogelijk is.

De eerste opdracht, voor het laatst (hopelijk) op zondagavond laat, is een thuismatch tegen Zulte Waregem. Woelig en wisselvallig, het seizoen van Essevee. Ook onder Timmy Simons blijft het een beetje op en af gaan. De heenwedstrijd eindigde op 2-6, na een ware demonstratie.

Terwijl de andere ploegen twee speeldagen afwerkten en zeven van onze spelers on international duty waren, heeft de rest van de selectie de voorbije twee weken keihard gewerkt om klaar te zijn voor het vervolg van de competitie.

Bernd Storck

De spelers die weg waren zijn nu allemaal terug, maar hebben maar 1 of 2 volledige trainingen mee gedaan. Sommigen zitten met een jetlag. Dat zijn zaken waar we toch rekening mee moeten houden. En het zou niet helemaal fair zijn hen gewoon op te stellen terwijl anderen hier intussen hard gewerkt hebben. Ik ben heel tevreden over de voorbije weken. We zijn klaar en we willen uiteraard winnen zondag. Daar begint het mee, en dan bekijken we het wedstrijd per wedstrijd. Alles blijft mogelijk. De weken van de waarheid komen er nu aan. En ik ga mijn selectie er ook voor gebruiken. Ze hebben allemaal de kwaliteiten om te spelen. En ik heb het volste vertrouwen in hen.

Selectie: terugkeer Thorstvedt
In totaal 23 spelers stonden deze namiddag op het oefenveld, onder wie ook belofte Kelvin John. Van de veldspelers is enkel András Németh nog niet inzetbaar. Niet alle internationals zullen erbij zijn zondag, had onze coach aangekondigd. Mark McKenzie en Angelo Preciado vallen naast de wedstrijdkern. Toma, Eiting en Ugbo zijn vertrokken. Behalve Vic Chambaere is ook Mike Penders niet beschikbaar en zo schuift Brent Stevens (18) nu door als derde doelman.