Na de winst van gisteren van de eerste ploeg was het vandaag aan ons beloftenelftal om hetzelfde voor elkaar te krijgen. Tegenstander? KV Mechelen. Ook vandaag kende onze U21 geen genade: het stuurde de Kakkers naar huis met 2-1.

Onze jonkies toonden zich in de eerste periode meteen bedrijvig. Doelkansen waren er genoeg, al bleef het wachten tot net voorbij het halfuur op het eerste doelpunt. Abid zette zich knap door waarna een Mechelse verdediger niet anders kon dan aan de noodrem trekken: duidelijke penaltyfout! Een kolfje naar de hand van Jay-Dee Geusens, 1-0. Niet veel later kwamen de bezoekers dan toch een keertje aanzetten en stond het weer 1-1. Alles te herdoen, vlak voor rust.

Zoals wel vaker dit seizoen bleef ons beloftenelftal rustig. "Gewoon voetballen, blijven gaan!", zo luidde het. En dat loonde al vroeg in de tweede helft. Jay-Dee Geusens met een knap pasje tot Kelvin John, de jonge Tanzaniaan werkte prima af, 2-1. Onze jongens speelden de wedstrijd volwassen uit, wisten nog te dreigen en gaven bitter weinig doelkansen weg.

Job done. 37 punten uit 13 wedstrijden: de koppositie nog maar eens verstevigd. Wat een prestatie! De druk ligt nu opnieuw bij eerste achtervolger Anderlecht.

Leysen, Van Genechten, Didden, Van de Perre, Rommens (87' Beerten), Swerts, John (60' Cuypers), Geusens (60' Monamay), Németh (60' Diawara), El Khannouss, Abid (72' Arabaci)

33' 1-0 Geusens
41' 1-1
52' 2-1 John (assist: Geusens)