Het was een fijne middag in de Cegeka Arena, afgelopen zondag. Ons publiek speelde zijn rol, de spelers waren gefocust en vastberaden. Het resultaat was er. De zege verdiend.

Op dit elan willen we doorgaan. Met KV Mechelen komt er woensdag een rechtstreekse concurrent naar Genk. De beste ploeg in eigen stadion dit seizoen, maar uit is het minder. Desondanks wordt het een stevige noot om kraken. Na een 9 op 9 leunt de ploeg van Wouter Vrancken zelfs aan tegen de top 4, want het mag ook de wedstrijd in Leuven nog gaan spelen. Recent wonnen ze op de valreep op Standard.

Bernd Storck

Ze staan compact, maar zijn gevaarlijk in de omschakeling. Mechelen heeft sterke offensieve wapens. Maar met de steun van onze twaalfde man – onze supporters waren echt geweldig zondag – kunnen we thuis onze reeks overwinningen nog verlengen. Dat moet ook.

Selectie
Na Théo Bongonda afgelopen zondag speelt nu Paul Onuachu zijn 100ste wedstrijd als Genkie. Hopelijk kan ook hij zijn jubileummatch kruiden met een (of meer) doelpunt(en). Bryan Heynen keert terug uit schorsing. De rotatie achterin ‘treft’ nu Daniel Muñoz en Carlos Cuesta. Mujaid Sadick en Simen Juklerød keren terug in de selectie. De beloften wonnen maandagavond al van KV Mechelen (2-1). Tobe Leysen stond in doel, Jay-Dee Geusens, Kelvin John en András Németh speelden een uur mee en trainden vandaag weer met de A-kern.