wo 16 feb 2022, 18:45
KRC Genk KRC Genk 4 - 1 KV Mechelen KV Mechelen

De avond begon met een huldiging voor de 100ste wedstrijd als Genkie voor Théo Bongonda (afgelopen zondag) en Paul Onuachu (vanavond).

We gingen voor een vierde thuiszege op rij, maar KV Mechelen startte scherp. Schoofs plaatste een kopbal naast, dan deden wij in de omschakeling beter en preciezer: Onuachu gaf mee, Trésor rukte op en schoof op het perfecte moment tussendoor, en Luca Oyen werkte knap af met links in de korte hoek: 1-0, na vijf minuten. Een basisplaats voor Luca en een tweede goal. Mechelen probeerde te reageren en zette hoog druk, maar wij namen over. Hrošovský krulde listig maar net voorbij de bovenhoek, Onuachu werd na een fraaie combinatie twee keer afgestopt. Halfweg de tweede helft stuurde Trésor Onuachu weg, Peyre kwam net te laat met zijn ingreep en maaide Golden Paul weg. Ref Lardot liet nog begaan, maar werd door Lawrence Visser en zijn VAR-team naar het scherm geroepen. De enige mogelijke beslissing was onverbiddelijk: rood, en Malinwa met 10. Wat volgde was een Genkse belegering. Ito met een vlam op Gaëtan Coucke, een van twee ex-Genkies tussen de lijnen, Sandy Walsh de andere. Dries Wouters was wel aanwezig, maar geblesseerd. Hrošovský haalde de trekker over, Coucke dook de bal weg. Enkele scherpe voorzetten werden net niet omgezet in een doelpunt. We verzamelden zes hoekschoppen, de druk bleef aan. Ito kreeg een nieuwe vrije schietkans met links, maar mikte ruim over. Net voor rust redde Coucke opnieuw op een schot van Hrošovský, en ook Heynen kwam nog dichtbij de dan al verdiende tweede goal.

Het zou na rust dan wel gebeuren, dachten we. Maar amper uit de kleedkamer scoorde Mechelen uit een hoekschop, via Cuypers. Een ferme tik, we moesten van vooraf aan beginnen. Het spel speelde zich nu enkel op de helft van Mechelen af, met gevaar voor tegenaanvallen. Ito soleerde maar werd nog afgestopt, Trésor kwam 1-op-1 bij Coucke maar geraakte er niet voorbij. De druk leverde corners op, en ook een vrije trap. Toen die werd afgeweerd bracht Ito weer voor en daar kopte Mujaid Sadick koninklijk raak: 2-1! Thorstvedt en later Bongonda waren intussen van de bank gekomen, Théo mikte bij zijn eerste poging net naast. Ito schoof naar Thorstvedt, via de hand van Coucke weer in hoekschop. Het was wachten op die derde (bevrijdende) goal. Ze volgde enkele minuten later, na een prinsheerlijke pirouette in de box van Ito, een voorzet waar Onuachu duikend leek te scoren, maar de bal bleef hangen, wat Bongonda simpel vanop twee meter toeliet te scoren. 3-1 en match beslist. Onze ploeg bleef de aanwezige supporters verwennen met aanvallende impulsen. Hun honger was nog niet gestild. Junya Ito opnieuw met een scherpe voorzet, Paul duwde binnen. Tweede assist voor onze Japanner en onze spits die weer zijn doelpuntje meepikt - nummer 15 al.

4-1, een overtuigende overwinning die vertrouwen geeft voor de verplaatsing naar Anderlecht. Zondag meer van dit. Forza Racing!

Vandevoordt, Preciado, Sadick, Lucumí, Juklerød, Heynen, Hrošovský (61’ Thorstvedt), Trésor (67’ Bongonda), Ito (87' Aziz), Onuachu (87' Paintsil), Oyen

5’ 1-0 Oyen (assist: Trésor)
46’ 1-1 Cuypers
66’ 2-1 Sadick (assist: Ito)
80’ 3-1 Bongonda
86' 4-1 Onuachu (assist: Ito)