zo 27 feb 2022, 16:00
KRC Genk KRC Genk 2 - 0 KV Kortrijk KV Kortrijk

Zondagmiddag om 16.00 uur. Elf graden en een stralende zon. Ideale voetbalomstandigheden in onze gezellige Cegeka Arena. Voor de wedstrijd pakten onze supporters uit met een machtige tifo: welkom (terug), Sangue Blu!

We duwden Kortrijk in de beginfase diep terug op de eigen helft. De eerste kans was voor Thorstvedt na een goede voorzet van die andere Noor Juklerød. Hij verving de geschorste Arteaga. Hrošovský probeerde het van ver, maar zijn trap zwaaide af. Onuachu deed goed mee, haakte af en trapte op Kortrijk-doelman Ilic. Een stormachtig openingskwartier, een doelpunt kon niet langer uitblijven. Prima hoekschop van Ito, Paul kopte onhoudbaar binnen. 1-0 na 17 minuten. Onze ploeg bleef kamperen op de helft van Kortrijk met vlotte combinaties en gevaarlijk aanvalsspel. Thorstvedt vond Paintsil (in de plaats van de zieke Bongonda), uitstekende aflegger voor Munoz, maar Ilic weerde met zijn vingertoppen. Opnieuw Ito met een voorzet, Onuachu kopte geweldig terug voor doel en daar moest Paintsil maar binnen leggen. Tweede doelpunt van de middag, en we waren nog niet eens halfweg de eerste helft. We domineerden en toonden veel grinta in de duels. Het tempo zakte gaandeweg, onze ploeg behield de controle. Met de rust in zicht ontbond Joseph Paintsil weer zijn duivels. Zijn krul ging rakelings over de kruising. Ook Paul kopte nog gevaarlijk. Tussendoor onderscheidde Vandevoordt zich met een knappe reflex. We gingen de pauze in met een comfortabele 2-0-voorsprong na een ijzersterke eerste helft. Meer van dat, dacht het hele stadion.

Onze jongens kwamen scherp uit de kleedkamer, al was Kortrijk als eerste gevaarlijk. Maarten stond twee keer pal op pogingen van Messaoudi en Palaversa. Het sein om de wedstrijd terug in handen te nemen. Sadick stond na een corner van Ito plots helemaal alleen, maar raakte van dichtbij niet voorbij Ilic die keerde met een geweldige reflex. Meteen erna Heynen – onze kapitein regisseerde als vanouds – met een goede voorzet, Onuachu kopte te centraal. Lucumí nam een bal op de slof, maar die zoefde voorlangs. Onze jongens hielden de match stevig in handen, maar echte kansen bleven verder uit. Ook Kortrijk was niet meer gevaarlijk. In de toegevoegde tijd volgde toch nog bijna de 3-0. Heynen recupereerde en stuurde Németh alleen op doel af maar die vond op zijn weg de goalie van Kortrijk.

2-0, dus, na een dominante overwinning tegen KV Kortrijk. De drie punten blijven hier!

Vandevoordt, Muñoz (89' Preciado), Sadick, Lucumí, Juklerød, Heynen, Hrošovský, Thorstvedt (89' Aziz), Ito, Onuachu (82’ Németh), Paintsil (73’ Trésor)

18’ 1-0 Onuachu
22’ 2-0 Paintsil