In 2019 won onze U19 met 0-1 in Liverpool. Konden we dat kunstje nog eens overdoen zo’n 2,5 jaar later? Toen in de groepsfase, deze keer in de 1/8ste finales van de UEFA Youth League. In de vorige ronde gaven onze jonkies die andere Engelse topploeg Chelsea een 5-1-pandoering in eigen huis. Ditmaal was het in Engeland te doen, zonder sterkhouders Kelvin John (visum) en András Németh (licht geblesseerd). Away day in Liverpool, en dat in typisch Britse weersomstandigheden: druilerig en nat. Het veld lag er niettemin piekfijn bij, als een biljartlaken.

Liverpool zette in de beginfase hoog druk en dreigde meteen met een schotje recht op doelman Leysen. Onze ploeg moest even wennen, maar nam de wedstrijd in handen. We controleerden en hadden de bal, de Reds probeerden er snel uit te komen. Echte kansen bleven lange tijd uit. Er waren momenten, dat zeker, maar we pakten ze niet. Arabaci kreeg na pakweg 30 minuten een prima kans: zijn trap in de korte hoek werd in corner gewerkt. Op de corner die hierop volgde, ontstond een scrimmage voor het Liverpool-doel, helaas kon geen Genkie de bal tegen de netten duwen. Verder nog een gevaarlijke actie over onze linkerflank, maar zowel Sekou als Arabaci konden niet besluiten. Liverpool kwam gaandeweg meer opzetten. Tobe pakte uit met een goede save oog in oog met een Liverpool-aanvaller. Het gaf de Britten goede moed, want net voor de rust kon Cannonier uit de kluts scoren. De kleedkamer in met een 1-0-tussenstand, al hadden we toch het gevoel dat dit Liverpool te pakken is.

Met lef, met vertrouwen, daarmee kwamen we die tweede helft het veld op. En dat resulteerde, want binnen de vijf minuten volgde de gelijkmaker: Jay-Dee Geusens trapte staalhard met zijn linkervoet in de winkelhaak. Wat een goal! De wedstrijd was nu helemaal van ons, Liverpool zag af. Bij momenten was de bal ongrijpbaar voor de Engelsen. Onze ploeg bleef dreigen. El Khannous dook behendig de 16 binnen, legde goed voor, maar de bal bereikte Arabaci net niet. Abid dribbelde en krulde tegen de paal. Tussendoor moest Tobe nog ingrijpen op een tegenaanval. We bleven de kansen opstapelen: de pas ingevallen Godts, in de diepte gestuurd door Rommens, kreeg een goede mogelijkheid maar zijn schot werd geblokt, Abid kraakte zijn schot in de rebound, El Khannous zette Rommens alleen voor doel, Sekou werd net niet gevonden ... Scoren lukte echter niet en de wedstrijd naderde zijn einde. Het bleef 1-1. Geen verlengingen, rechtstreeks over naar strafschoppen.

In de penaltyreeks trok Liverpool aan het langste eind. Zuur, want basis van het veldspel waren onze jongeren de betere. We mogen weer trots zijn op onze talenten!

Leysen, Beerten, Van De Perre, Monamay, Rommens, Swerts , Geusens, El Khannous (89' Boujemaoui), Arabaci (72’ Godts), Diawara, Abid

43’ 1-0 Cannonier
50’ 1-1 Geusens