za 05 mrt 2022, 16:15
Cercle Brugge Cercle Brugge 2 - 2 KRC Genk KRC Genk

Een blauwwitte hemel boven het Jan Breydelstadion, dat beloofde voor deze zaterdagmiddag. Onze ploeg nam het op tegen Cercle. De Bruggelingen doen het aardig dit seizoen, ze wonnen vijf van hun zes laatste thuiswedstrijden. Onze ploeg had de afgelopen maanden vaak pech buitenshuis, we trokken naar Brugge om dat te keren. In de startelf van Storck één wissel in vergelijking met de vorige wedstrijd: Preciado kwam in de plaats van Muñoz.

De match startte aan een stevig tempo. We probeerden Cercle bij de keel te grijpen, maar de thuisploeg bood stevig weerwerk. De eerste kansjes waren dan ook voor de Vereniging: Denkey kopte over, Matondo geraakte net niet bij de bal. Het viriele spel, de hoge druk, onze ploeg had het er knap lastig mee. Maar we knokten ons terug in de wedstrijd: een volley van Ito werd afgeblokt, Hrošovský kon zelf trappen maar besloot opzij te leggen en Onuachu’s kopbal strandde op de lat. Het doelpunt viel echter aan de verkeerde kant: Matondo kwam oog in oog met Vandevoordt, omspeelde onze doelman met wat meeval, kapte de teruggekeerde Sadick uit en legde binnen. 1-0, achtervolgen geblazen. Onmiddellijk een reactie van onze spelers: Lucumí kon meer doen op een vrije trap en Ito knalde op de vuisten van Warleson. We doken we de kleedkamer in met een achterstand.

Het moest anders, besefte onze coach. Hij bracht drie nieuwe spelers in na de rust: Bongonda, Trésor en Aziz kwamen in de plaats van Paintsil, Thorstvedt en Hrošovský. Na een vlotte combinatie tussen Trésor, Onuachu en Heynen belandde de bal bij Ito, maar onze Japanner trapte van dichtbij over. De goal viel weer aan de overkant. Op corner verdubbelde Miangue de voorsprong van Cercle, dé voorbode van vijf zotte minuten. Na een heet standje voor ons doel ging het snel naar de overkant. Warleson redde knap op een poging van Onuachu, Bongonda scoorde in de rebound de aansluitingstreffer. Goede actie over rechts, Preciado met de voorzet en kapitein Heynen maakte gelijk met een heerlijke volley. Drie doelpunten in vijf minuten: spektakel in Jan Breydel! Het bleef op- en neergaan, met gevaar aan beide zijden. Ei zo na kwamen we op voorsprong: Bongonda vond Ito, onze Japanner draaide handig weg en zijn gekruist schot belandde tegen de paal. Voor de tweede keer stond het doelhout ons deze namiddag in de weg. Ook Cercle kon erover meespreken: een vlam van Denkey ging tegen de lat.

In het slot konden Ito en Onuachu nog dreigen, maar het bleef 2-2. Vier doelpunten, veel doelkansen voor beide teams, maar we nemen slechts één punt mee naar Genk.

Vandevoordt, Preciado, Sadick, Lucumí, Juklerød, Heynen, Hrošovský (45’ Aziz), Thorstvedt (45’ Trésor) Ito, Onuachu, Paintsil (45’ Bongonda)

36’ 1-0 Matondo
51’ 2-0 Miangue
52’ 2-1 Bongonda
56’ 2-2 Heynen (assist: Preciado)