Ook op speeldag 16 van de competitie hebben onze beloften indruk gemaakt. De laatste wedstrijd dateerde al van 13 maart, maar daar was  helemaal niets van te merken. Integendeel, KRC Genk verpletterde tegenstander Charleroi helemaal.

Met prachtig combinatievoetbal werden de bezoekers in de beginfase helemaal naar huis gevoetbald. 3-0 na amper 20 minuten spelen. Eerst scoorde Adnane Abid op aangeven van Kelvin John. De Tanzaniaan scoorde nadien tweemaal koelbloedig toen hij alleen voor de doelman verscheen. Tussendoor hadden ook El Khannouss en Németh nog uitstekende kansen laten liggen. Charleroi probeerde wel, maar kreeg amper een kans bij elkaar gevoetbald. Slechts één keer moest doelman Tobe Leysen zijn kunnen tonen. Hij devieerde een knap afstandsschot tegen de lat. Onze ploeg trok met een niet eens overdreven 3-0-voorsprong de rust in.

In de tweede helft waren het opnieuw onze talenten die het initiatief namen. De eerste kans was echter voor de bezoekers. Massart trapte schuin voor doel op Tobe Leysen die goed gepositioneerd stond. Onze ploeg reageerde: Matisse Didden zette hoog druk, zag Abid helemaal alleen staan, en die trapte de 4-0 fijntjes tegen de netten. De toeschouwers kregen vervolgens opnieuw eenrichtingsvoetbal te zien. Kelvin John probeerde het nog eens van ver, maar de bezoekende doelman redde knap. Trainer Hans Somers gunde alle veldspelers die op de bank begonnen, speeltijd. En die zetten de kroon op het werk. Sam De Grand bediende knap Dario Cutillas Carpe en die zorgde voor de 5-0-eindstand.

Met deze overwinning is een plaats in 1B verzekerd, bovendien zetten onze beloften weer een stap dichterbij de titel. Donderdag de topper in Anderlecht!

Opstelling

Leysen, Van Genechten (76’ Beerten), Monamay, Didden, Rommens (76’ De Grand), Van De Perre, Geusens, El Khannouss (60’ Swerts), Abid (60’ Cuypers), Németh (70’ Cutillas Carpe), John

Doelpunten

5’ 1-0 Abid
16’ John 2-0
20’ John 3-0
58’ Abid 4-0
85’ Cutillas Carpe 5-0