Op de 17de speeldag van de competitie trokken onze beloften naar het Lotto Park. Voor deze wedstrijd deelden we samen met Anderlecht de eerste plaats, al speelden de Brusselaars drie wedstrijden meer. Na het gelijkspel in de vorige confrontatie beloofde het een spannende wedstrijd te worden tussen twee ijzersterke teams.

Dat bleek ook snel in de eerste helft. Op het veld zagen we twee aanvallende teams met maar één doel voor ogen: winnen. Het eerste doelpunt viel na 17 minuten. Bouchouri krulde voorbij doelman Leysen, maar onze jongens lieten het hoofd niet hangen. Kelvin John had de gelijkmaker aan de voeten, maar miste vanuit een scherpe hoek. Niet veel later was het toch raak: via Didden belandde de bal bij Németh, die dribbelde twee verdedigers en knalde voorbij Anderlecht-goalie Verbruggen. Ook Anderlecht was gevaarlijk, en kwam na een halfuur opnieuw op voorsprong. In het slot van de eerste helft moest Leysen zich nog onderscheiden met twee straffe parades. Halfweg stond het 2-1.

Onze jongens kwamen scherp uit de kleedkamer. El Khannouss stuurde Abid het straatje in en die werkte beheerst af: 2-2. Onze jongens namen de wedstrijd steeds meer in handen, toch was het Anderlecht die scoorde op het uur: Leysen pakte uit met een goede save, maar in de rebound moest onze jonge keeper zich toch gewonnen geven. Opnieuw op achterstand, maar opnieuw waren onze jongens niet van slag. Integendeel: met een aanval uit het boekje kwamen onze talenten snel weer op gelijke hoogte. Van Genechten vond John, die even toverde, en de bal tot bij El Khannous bracht waarna de middenvelder knap afwerkte. Erop en erover, dan maar! Twintig minuten voor tijd zette de pas ingevallen Cutillas-Carpe ons op voorsprong: 3-4. En die zouden wij niet meer uit handen geven. In de slotfase bleven onze beloften baas en speelden de match volwassen uit.

1B was al binnen. Ook de titel is nu wel héél dichtbij. Doen we komende maandag tegen Zulte-Waregem beter dan Standard tegen STVV, dan spelen onze U21 al kampioen. Forza Racing!

Opstelling

Leysen, Van Genechten, Didden, Monamay, Rommens, Swerts (65’ Cuypers), John (65’ Cutillas-Carpe), Geusens, Németh (65’ Van De Perre), El Khannouss (90’ De Grand), Abid (83’ Godts)

Doelpunten

25’ 1-1 Németh
50’ 2-2 Abid
62’ 3-3 El Khannous
70’ 3-4 Cutillas-Carpe