Vrijdagavond leider in de Europe Play-offs? Dat kan zomaar! Onze winst in Gent gooit de strijd in deze minicompetitie helemaal open. En we hebben ons daardoor vanuit een heel moeilijke uitgangspositie meteen in de situatie gebracht dat we ons lot helemaal in eigen hand hebben.

Het was dan ook niet niks, winnen in Gent, dat net de beker op zak had gestoken en 25 op 27 had gehaald. Het was op de valreep, maar wel verdiend. En het was ook onze derde zege op een rij – iets wat dit seizoen nog niet was gelukt – én ook de derde zege met telkens een clean sheet – dat was al helemaal lang geleden, bijna zes jaar zowaar.

KV Mechelen komt naar de Cegeka Arena met dezelfde optie: winst is een sprong naar de leiding, in afwachting van de uitkomst van Charleroi-AA Gent, zaterdagavond. Malinwa won vorig weekend met 1-0 van de Carolo’s. De ploeg van coach Wouter Vrancken heeft niet de allerbeste uitreputatie, en in Genk heeft ‘KaVee’ het de jongste jaren niet goed gedaan. Liefst elf keer op een rij ging het bij ons de boot in. De laatste keer, midden februari, werd het 4-1. 

De winst in Gent en het vooruitzicht op een boeiend gevecht om het laatste Europese startbewijs hebben ook in de groep voor vernieuwd enthousiasme gezorgd. Het geloof is er. En datzelfde gevoel is er ook bij onze coach.

Bernd Storck

‘Ik heb in Gent ook gezien hoe de ploeg de late winner heeft gevierd, hoe iedereen betrokken was, ook de spelers die niet in actie kwamen. Ook op training zie ik niet alleen een goed niveau maar ook weer veel spelvreugde. Ik reken ook op onze twaalfde man. Met de onvoorwaardelijke steun van onze supporters, van begin tot eind, kunnen we vrijdag ook winnen van Mechelen. Wij gaan er alles aan doen om hen gelukkig naar huis te laten gaan.’

Selectie

Iedereen is fit, en dus heeft onze coach de luxe van de uitgebreide keuze. Carlos Cuesta is weer fit na zijn spierblessure in de vorige interlandperiode. Talent Bilal El Khannouss, vorige week nog beslissend in de titelmatch van de U18, zit in de selectie. Derde doelman Vic Chambaere is speelklaar na zijn rugproblemen en maakt zijn wederoptreden bij de beloften, op Standard.