vr 29 apr 2022, 20:45
KRC Genk KRC Genk 4 - 2 KV Mechelen KV Mechelen

En daar is zege nummer vier, op rij! Zoals zo vaak werd het duel met KV Mechelen een boeiende pot voetbal, met twee ploegen die vooruit wilden, op zoek naar de overwinning. Wij pakten ze, in een razend spannende slotfase. Théo Bongonda zorgde als invaller voor twee beslissende doelpunten.

 

Drie wijzigingen in onze basiself: Muñoz, Ito en Oyen keerden terug. Malinwa eiste de bal op, maar de eerste kans was voor ons. Thorstvedt op aangeven van Heynen, ex-Genkie Coucke redde. Het duurde een tijd vooraleer we grip kregen op de partij. KaVee dreigde, zonder veel doelgevaar, tot in minuut 25, wanneer Vandevoordt nlog met een knappe voetveeg redde op een flukse deviatie van dichtbij. Onder impuls van een jagende Oyen sloeg de vlam in de pan. Hij ontfutselde de bal, soleerde langs de achterlijn, en deed de alarmbellen afgaan. In de uitlopers van die fase recupereerden we de bal hoog, speelden via Heynen en Ito Muñoz helemaal vrij en onze Colombiaanse strijder prikte keurig in de verste hoek: 1-0! Na een steal van Aziz volgde nog een goeie combinatie: Onuachu legde af, Ito knalde over. Rusten bij die voorsprong, best goed.

De openingsfase van de tweede helft was voor ons. Ito haalde een paar keer de achterlijn, bij de voorzet ging er telkens net iets mis. We lieten een paar momenten onbenut om een tweede keer te scoren, en dan gebeurt het vaak aan de overkant. Hairemans trof eerst nog de lat, om even later toch raak te treffen. Oyen had een heerlijke actie in huis, Heynen kon net niet bij de steekbal. Er kwam nieuw bloed in drievoud, en een van die invallers was Bongonda. Koud in het veld schoot hij scherp op Coucke, maar een minuut later verschalkte hij de Mechelse doelman met een schuiver: 2-1. Zege binnen bereik? Rob Schoofs dacht er het zijne van en verraste Vandevoordt met een vrijschop. Maar Théo Bongonda wilde van geen gelijkspel weten en trapte op zijn beurt een vrije trap rechtstreeks binnen: 3-2!

In blessuretijd draaide een andere invaller, Paintsil, zich nog fraai vrij om de 4-2 eindstand in de hoek te steken.

Mooie zege na een vermakelijke voetbalavond en een beklijvend slot. En zo prijken we, op z’n minst voor 22 uur op kop van de stand in deze Europe Play-offs. We doen volop mee in de race naar de barrage voor het laatste ticket voor de Conference League. Next stop: komende vrijdag, in Charleroi.


Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, McKenzie, Lucumí, Arteaga, Aziz (69' Paintsil), Heynen, Thorstvedt (69' Hrošovský), Ito, Onuachu (78' Bongonda), Oyen (91' Sadick).


Doelpunten

31’  1-0  Muñoz  (assist: Ito)
60’  1-1  Hairemans
80’  2-1  Bongonda  (assist: Paintsil)
84’  2-2  Schoofs
87’  3-2  Bongonda
94’  4-2  Paintsil