Vier dagen na ons bezoek aan het Stade du Pays krijgen we Charleroi bij ons over de vloer. Om uitzicht te behouden op eindwinst in deze Europe Play-offs moeten we de volle buit pakken. Er zijn redenen genoeg om daarin te geloven.

Eerst en vooral de match van vrijdag: de zege lag voor het grijpen en onze sterke tweede helft wettigde die ook wel. We hadden de bovenhand, we hadden het overwicht, we hadden kansen.
Ten tweede: thuis zijn we aan een goeie serie bezig, met 25 op 30 in onze laatste 10 wedstrijden in de Cegeka Arena en een doelsaldo van 28-8.
Drie: midden december ging Charleroi hier vlot voor de bijl (4-2). Thuisoverwinningen tegen de Carolo’s waren de voorbije jaren trouwens de regel.

Charleroi is uitgevoetbald in deze minicompetitie. Afwachten op welke manier ze zich dinsdagavond zullen presenteren.

Op het moment van onze wedstrijd kennen we ook al de uitslag van de match tussen KV Mechelen en AA Gent, aftrap 18.45 uur. Als Gent niet wint, dan hebben we ons lot weer in eigen hand.

Bernd Storck

‘Het resultaat van Gent in Mechelen is uiteraard van belang, maar wij moeten toch vooral met onze eigen wedstrijd bezig zijn. Het kan een extra prikkel zijn als Gent iets laat liggen, maar wij moeten hoe dan ook onze eigen match winnen. En daar gaan we, met de steun van onze supporters, ook alles aan doen. De ploeg heeft hen nodig.’

 

Iedereen inzetbaar

Opnieuw is iedereen fit en inzetbaar. Maar zoals onze coach al eerder aangaf: ook nu zullen er weer wijzigingen komen in de startformatie. De selectie neemt morgenvroeg haar intrek in een hotel in de stad om samen naar de wedstrijd toe te leven.