De Genkse zaalvoetbalclub Auto5 Genk wordt omgedoopt tot KRC Genk Futsal. In de samenwerking ambiëren beide partijen een doorstroming naar de eerste klasse én de grondige uitbouw op het niveau van de jeugdploegen.

ZVK Auto5 Genk speelt nu nog in de Belgische tweede klasse van het Futsal. De club wil nog meer werk gaan maken van de ontwikkeling van talenten en mikt voor volgend seizoen op liefst vijftien jeugdploegen, gaande van U10 (provinciaal) tot U21 (nationaal). De grootse toekomstplannen die op tafel liggen zullen nu onder de vlag en in de kleuren van KRC Genk vorm krijgen.

Algemeen Directeur Erik Gerits:
“KRC Genk staat als club én als merk voor topsport en talentontwikkeling. Met dit dynamisch project in de snel evoluerende wereld van het zaalvoetbal breiden we ons speelveld opnieuw verder uit. We kijken er naar uit om onze kennis en expertise ook in deze context te gaan toepassen om zo, samen met het bestuur van de zaalvoetbalclub, mooie stappen te zetten richting de toekomst.”

Lennard Hellings, voorzitter KRC Genk Futsal:
“Met deze samenwerking zetten wij onze ambitie om op een structurele en positieve manier naar eerste nationale te stijgen kracht bij. Spelen onder de naam en het logo van KRC Genk zal ook onze jeugdwerking een boost geven waardoor wij als club kunnen groeien en talent kunnen ontwikkelen. KRC Genk Futsal is een verbindende club met lokale Genkse verankering en is erg trots om vanaf vandaag deel uit te maken van de KRC Genk community.”