za 09 jul 2022, 14:30
FC Volendam FC Volendam 3 - 2 KRC Genk KRC Genk

Zaterdagmiddag, tijd voor het sluitstuk van de zomerstage in Alkmaar. Na reeds 6 dagen van intensief trainen en de gewonnen pot tegen FC Utrecht werd vandaag partij gegeven (in 3 x 30 minuten) aan FC Volendam. Vele gemotiveerde gezichten en een gretige opwarming (met enkele pareltjes in de afwerking) richting het eerste fluitsignaal.

Eerste sessie 30 minuten

Opstelling: Tobe Leysen, Mark McKenzie, Matisse Didden, Daniel Munoz, Gerardo Arteaga, Junya Ito, Bryan Heynen, Patrick Hrosovsky, Mike Tresor, Joseph Paintsil, Cyriel Dessers

In aanwezigheid van enkele honderden supporters rond het veld van de Alkmaarsche Boys klonk het eerste fluitsignaal. Ook de Nederlandse eersteklasser had er zin in en trok meteen stevig van leer, met hoge druk en een tikkeltje meer balbezit in het eerste kwartier. Het was echter Junya Ito die, op de counter van een hoekschop voor Volendam, in de 10de minuut de eerste échte kans kreeg. Hij werd teveel gestoord om goed te kunnen afwerken.

In de 12de minuut Volendam aan zet, ditmaal succesvol. Combinatiespel brengt de bal centraal voor doel. Aanzetten vanop de rand van het strafschopgebied door De Wijdbroek, Leysen (kansloos) geklopt in de rechterbenedenhoek. Geleidelijk aan neemt KRC Genk het balbezit over. In de 25ste minuut sterk werk van Dessers. Na een verre uittrap van Leysen draait hij op de middenlijn in duel weg van zijn verdediger alvorens onderweg naar doel er nog eentje in duel af te houden. De bal dwarrelt echter voorlangs bij afwerking. Meteen erna reactie van Volendam, trap vanuit het strafschopgebied maar Leysen staat pal. De duels worden ondertussen potiger, langs beide kanten.

Tweede sessie 30 minuten

Na een kleine tien minuten pauze en met een ongewijzigde opstelling (aan beide zijdes) gaat deel twee van start. Op het tweede veld strikken de andere spelers ondertussen de veters om aan een reeks oefeningen te beginnen.

Opnieuw snel heen en weer, het tempo blijft hoog . In de 33ste minuut Junya met een splijtende pas richting Dessers, aan de rand van het strafschopgebied in één keer getrapt ... langs. Nieuwe mogelijkheid in de 37ste minuut. McKenzie speelt Munoz slim de ruimte in op de flank. Indraaiende voorzet en Dessers komt aan de tweede paal inglijden … opnieuw in één keer, opnieuw langs. In de 41ste minuut hoekschop voor Volendam, terwijl Didden én Hrosovsky Genk-bal claimen. Een bal wordt niet goed weggekopt door Munoz en in de rommelige fase die volgt neemt Ibi El Kadiri de bal met de hand mee alvorens langs Leysen binnen te schuiven. Ondanks protest van de Genkies blijft de scheids richting middenstip wijzen.

In de 45ste minuut draait Dessers op een inspeelbal weer weg van zijn verdediger, van in de 16 knalt hij hard op de lat. Ook in de 52ste minuut gaat hij er niet in, na een samenspel over 6 pionnen en Ito met de trap over doel. In de 54ste minuut een snelle actie op de linkerflank. De bal wordt door Ould-Chikh vanaf de achterlijn teruggelegd en Murkin werkt met het hoofd overhoeks af. Genk met de kansen, Volendam met de doelpunten.

Laatste halfuur

Opstelling: Tobe Leysen, Jhon Lucumi, Carlos Cuesta, Simen Juklerød, Angelo Preciado, Bastien Toma, Jay-Dee Geusens, Luca Oyen, Bilal El Khannouss, Andras Nemeth, Kelvin John.

Met uitzondering van Leysen neemt een geheel nieuw team het over voor de laatste 30 minuten. De spelers van het eerste uur verschuiven voor nazorg weer naar het tweede veld. Beide teams hebben wat aanpassingstijd nodig. Erna vooral veel vinnigheid vanuit de jonge voorlijn van KRC Genk, zonder dat ze tot echte open kansen komen. Het jonge elftal van Volendam komt minder aan bod. In de 79ste minuut een knappe actie van John, langs de achterlijn. Terugleggen en daar werkt Carlos Cuesta, blijven hangen na hoekschop, staalhard in de rechter winkelhaak binnen. In de 87ste minuut nog Toma met een knal maar een knappe redding van de doelman. Dan toch prijs in de blessuretijd. Op een hoekschop buffelt Németh de bal met het hoofd keihard binnen. Het laatste fluitsignaal klinkt en na het douchen keert de Genkse delegatie terug huiswaarts. Einde van de zomerstage.

12’       1-0       Daryl De Wijdbroek
41’       2-0       Ibi El Kadiri
54’       3-0       Derry John Murkin
79’       3-1       Carlos Cuesta
92’       3-2       Andras Németh