zo 24 jul 2022, 13:30
Club Brugge Club Brugge 3 - 2 KRC Genk KRC Genk
Zondagmiddag in het Jan-Breydelstadion. 26 graden op Brugse bodem. Ondanks het warme weer, was ons team na een gretige opwarming helemaal klaar voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Onze meegereisde supporters kwamen net na het startsignaal pas binnen door de verkeersproblemen onderweg.

Eerste helft

De eerste helft begon rustig, met twee teams die nog zoekend waren. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam er steeds meer vaart in het spel en vooral van KRC Genk uit. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd moest Mignolet al vijf broodnodige saves uit zijn hoed toveren. Ondanks een overwicht van onze ploeg kwam Club Brugge op voorsprong in minuut 23, na samenspel tussen Skov Olsen en Jutgla. Skov Olsen haalde de trekker over aan de rand van de zestien en verschalkte Vandevoordt met een schot in de linker bovenhoek. Achtervolgen dus. Een kleine tien minuten later was het aan ons, Muñoz vond Dessers met een scherpe voorzet aan de eerste paal, die vriendelijk bedankte en de gelijkmaker tegen de touwen werkte. Even juichen aan de cornervlag! Erna sneedt Ito naar binnen om Meijer het nakijken te geven. Het schot van onze Japanner eindigde op de vuisten van Simon Mignolet. Na een sterke eerste helft bleef de 1-1 dus op het scorebord staan. Club Brugge mocht, dankzij een standvastige Mignolet, blij zijn met deze tussenstand.

Tweede helft

Knap samenspel tussen Trésor, Ito en Dessers bracht ons al snel op voorsprong. 1-2 in minuut 48. Lang duurde de vreugde niet, want in minuut 62 werd Vandevoordt verslagen door Vanaken. Een voorzet werd teruggelegd, Vanaken twijfelde centraal voor doel niet. Naar het einde van de wedstrijd bleef Club Brugge drukken. In minuut 91 werkte Paintsil met een duwtje Mata tegen de vlakte. Die ging (eenvoudig) liggen maar Laforge oordeelde strafschop, na tussenkomst van de VAR. In eerste instantie spatte deze strafschop uiteen op de paal, maar in de rebound kon de gevolgde Skov Olsen toch omzetten. Hiermee bezorgde hij de thuisploeg nog een late overwinning in het slot.

Vandevoordt, Arteaga, Ito, Heynen, Dessers, Trésor, Hrosovsky, Munoz, Oyen, Lucumi, Cuesta

1-0 22' Skov-Olsen
1-1 30' Dessers
1-2 47' Trésor
2-2 60' Vanaken
3-2 90+2' Skov-Olsen

"De eerste wedstrijd, in deze zeer warme omstandigheden, in en op Brugge. Ik kan alleen maar tevreden zijn over ons spel en teleurgesteld zijn over het resultaat. De energie die de jongens brachten, de wilskracht die werd getoond, het combinatiespel en de kansen die we konden creëren...We moesten top zijn om hier iets te komen halen. We waren dat ook. Goede intenties, goede uitvoering. Er werd uitgevoerd wat we gevraagd en afgesproken hadden. Alleen het resultaat valt tegen. Maar we pakken dit mee en bouwen erop verder voor de eerste thuiswedstrijd tegen Standard", vat Coach Vrancken samen.