KRC Genk is met Stade Reims tot een overeenkomst gekomen over de transfer van Junya Ito.

Junya kwam in januari 2019 op huurbasis over van het Japanse Kashiwa Reysol. Zijn officieel debuut voor KRC Genk maakte hij als basisspeler in de UEFA-wedstrijd tegen Slavia Praag op 21 februari 2019. Een jaartje na zijn debuut werd de koopoptie in de huurovereenkomst gelicht, waarna Junya officieel op de Genkse payroll kwam te staan.

We hebben 3,5 seizoen mogen genieten van onze Japanse international. Zijn snelheid op de flank, de flitsende technische hoogstandjes, vele geweldige assists en enkele pareltjes van doelpunten… Het zorgde ervoor dat Junya zich in de geschiedenisboeken van de club én de harten van onze supporters wist te spelen. Meermaals galmde “Iiiiito, Iiiiito” door de Cegeka Arena, gepaard gaand met de eervolle buigbeweging van de armen.

Junya vertrekt met 3 Genkse prijzen op zijn palmares: Belgisch kampioen in 18-19, de Supercup in 2019 én de Beker van België in 20-21. Afgelopen seizoen wist hij de meeste assists aan te leveren en verkreeg hij de Pro Assist award. Daarnaast werd hij ook beloond met de award “Goal van het seizoen” en prijkte hij op de 5deplaats in de rangschikking van de Gouden Schoen.

Met zijn contractverlenging in oktober 2021 werd er, zoals gangbaar is in dergelijke contractverlengingen, een clausule opgenomen met daarin een bedrag waarbij de club zou meewerken aan een uitgaande transfer. Dat dit hoge bedrag voor onze reeds 29-jarige ninja werd geboden is een teken van erkenning voor zijn uitzonderlijke prestaties in ons blauw-wit shirt.

We willen vanwege de gehele club Junya uitdrukkelijk bedanken voor zijn periode bij KRC Genk en wensen hem enorm veel succes in de verdere stappen in zijn carrière. Waar hij ook speelt, hij blijft er één van ons. Een Genkie.