zo 31 jul 2022, 13:30
KRC Genk KRC Genk 3 - 1 Standard Standard
Eindelijk was het zover, de eerste thuiswedstrijd. De voetballiederen weerklonken weer in de Cegeka Arena, op het veld evenveel ritme en passie. Na opnieuw een spektakelwedstrijd hielden we de drie punten thuis.

Eerste helft

De thuissupporters zongen hun keel schor terwijl er een tifo naar beneden rolde. En of het ons team leek te motiveren. Na nog geen vijf minuten werd het vuur al aan de lont gestoken. El Khannous stuurde op knappe wijze Paintsil de diepte in. Uiteindelijk was het Dessers die, met een afwerking achter het steunbeen, de openingstreffer scoorde. Assist op naam van Paintsil.

Heynen - Paintsil - El Khannous - Trésor. In die volgorde knutselde onze ploeg een dikke 10 minuten later opnieuw een aanval uit de benen. Uiteindelijk was het Trésor die Bodart in verlegenheid bracht. Minuut 16 en een dubbele voorsprong. Het duurde tot minuut 24 vooraleer Standard een antwoord kon formuleren. Raskin vond met een lange bal Dragus, die met een gekruld schot de aansluitingstreffer maakte. Het vieren van de bezoekers duurde niet lang, want een minuut later kregen we een strafschop na hands van Dewaele. In eerste instantie was het Bodart die de strafschop van Dessers kon redden, maar die stond niet op de doellijn. De herkansing werd uiteindelijk verzilverd met een hard schot hoog in het midden van het doel. Tweede keer, goede keer.

Tweede helft

Ook in de tweede helft was het slechts een handvol minuten wachten op een volwaardige kans. Een goed genomen hoekschop kwam in minuut 49 op het hoofd van El Khannous. Bodart kon met een voetveeg de 4-1 voorkomen. Ei zo na een eerste treffer voor Bilal, die overigens een charmante wedstrijd speelde. In minuut 60 werd Dessers nog op gang gezet door Trésor. Hij won een ijzersterk duel met Bope Bokadi, maar kon uiteindelijk de netten niet doen trillen. Zowel Genk als Standard konden nog enkele kansen bij elkaar voetballen, maar beide doelverdedigers, en de paal, konden een doelpunt voorkomen. Voor de rest hielden we de tweede helft eenvoudig onder controle, en zo vielen alle doelpunten in het eerste halfuur van de wedstrijd.

Vandevoordt, Arteaga, Heynen (c), Dessers, Trésor, Hrosovsky, Muñoz, Paintsil, Lucumi, Cuesta, El Khannous

1-0 5' Dessers
2-0 16' Trésor
2-1 24' Dragus
3-1 29' Dessers