za 06 aug 2022, 16:00
KRC Genk KRC Genk 4 - 2 Eupen Eupen
Tweede thuiswedstrijd, tweede overwinning. Een wervelende wedstrijd draaide opnieuw uit tot een doelpuntenfestijn: we stuurden de Oostkantonners terug naar huis met lege handen en pakken zo zes op zes in eigen huis. Eupen maakte tot twee keer toe de aansluitingstreffer, maar kon de bordjes niet gelijk hangen.

Eerste helft

Wouter Vrancken koos voor dezelfde 11 als vorig weekend. Een logische keuze, dat werd al bevestigd in minuut 3. Onze ploeg had slechts één kans nodig om de openingstreffer te maken. Gehandtekend door Paintsil, die met een vakkundig overhoeks schot Nurudeen wist te verschalken.

Het was diezelfde "Joske" die de rekening verhoogde in minuut 10. Dessers wurmde zich aan de middenlijn in eerste instantie knap voorbij Lambert, om hem in de zestien nogmaals het nakijken te geven en op Nurudeen te kogelen. Die pareerde eerst knap, maar de Paintsil-in-vorm stond op te letten en kon de rebound tegen de touwen duwen. Dubbele voorsprong voor de thuisploeg. Het was een dik kwartier wachten op een eerste kans voor de Panda’s: een gekraakt schot van Peeters werd eenvoudig opgeraapt door Vandevoordt. Halfweg de eerste helft waren we heer en meester, maar de aansluitingstreffer kwam er dan toch: Prevljak kreeg veel ruimte in de zestien en gaf Vandevoordt het nakijken met een halve-volley in de linkerhoek. Hrošovský pakte echter, vlak voor rust, uit met een afstandschot. 3-1 en een goede uitgangspositie voor de tweede helft.

Tweede helft

In de eerste tien minuten van de tweede helft was Trésor drie keer gevaarlijk: één keer met een afgeblokt schot, één keer met een schot achter het steunbeen en één keer met een gekruld schot richting de linkerbovenhoek. Een debuterende Moser gunde hem echter het plezier niet. Ondanks het overwicht, was het toch Eupen dat op het uur tot scoren kwam. Na een snelle counter was de inlopende Charles-Cook het eindstation, na een stevig duel met Munoz.

Naarmate de tweede helft vorderde, ging het spel steeds meer op en neer. Heynen en El Khannous kwamen nog bijna tot scoren, maar beide doelpogingen gingen voorlangs. In minuut 83 haalde Boucaut nog een tweede gele kaart boven voor een overtreding van Stef Peeters, die iets te omstuimig doorging op Lucumi. Uiteindelijk was het Trésor die ons wist te verlossen, hij scoorde in blessuretijd zijn derde doelpunt in drie wedstrijden op rij.