zo 14 aug 2022, 21:00
Zulte Waregem Zulte Waregem 1 - 4 KRC Genk KRC Genk
Twee wijzigingen in de opstelling van Vrancken: Németh vulde het gat dat Dessers achterliet, McKenzie stond in de basis in plaats van Lucumi. Ook deze ploeg toonde opnieuw zijn kunnen: we legden Essevee verdiend over de knie en nestelen op plaats twee.

Eerste helft

Warme temperaturen, maar van een zonnesteek geen sprake. Onze ploeg begon als de bliksem aan de wedstrijd, en de eerste aanvalsgolven waren meteen blauw getint. Na een handvol minuten volgde dan ook een strafschop, na een te omstuimige tussenkomst op Németh. Geen Dessers meer, dus nam onze kapitein de verantwoordelijkheid op zich: 1-0. In minuut 18 volgde een knappe flits van Trésor: onze creatieve nummer 11 nam Tambedou te grazen met een panna, en haalde uit op doel. Bossut stond pal. De 0-2 kwam er dan toch in minuut 25: na mooi samenspel tussen Muñoz en El Khannous, was het onze Colombiaan die een voorzet perfect op het hoofd van Németh schilderde. Zulte Waregem leek niet bij machte nog terug te komen, maar maakte als een donderslag bij heldere hemel toch de aansluitingstreffer vlak voor rust. Na een scrimmage voor doel was Vossen de eindbestemming. De hoop op een commandowisseling werd al snel de kop ingedrukt: na knap wegdraaien trapte Heynen de bal randje zestien hard in de korte hoek. 1-3 en zijn tweede doelpunt van de avond.

Tweede helft

Vroeg in de tweede helft mochten de boeken helemaal toe: op een hoekschop van Trésor kon Muñoz al duikend binnenkoppen (1-4). Een minuut later pareerde Vandevoordt nog een kopbal van Fandera, maar al bij al kon de thuisploeg geen antwoord meer formuleren. Onuachu maakte zijn rentree nog in minuut 73, en kon na twee minuten bijna zijn stempel drukken: Trésor gaf twee witte pionnen het nakijken, legde knap breed tot bij de Nigeriaan, maar het schot ging voorlangs. In minuut 84 verliet Trésor het veld - na wederom een knappe prestatie - voor debutant Galarza. In het slot van de wedstrijd was een doelpunt langs beide kanten dichtbij, in eerste instantie langs Genkse zijde via een afgeweken schot van Munoz. In tweede instantie stootte Essevee op een sterke Vandevoordt.

Op deze manier was de eerste driepunter buitenshuis een feit. We pakken 9 op 9 en nestelen ons naast Anderlecht op de tweede plaats. Volgende week ontvangen we Cercle Brugge in de Cegeka Arena, afspraak op zaterdag om 18.15 uur!

"We waren goed tot de 1-4, erna vielen sommige dingen weg. Maar het was op veel domeinen goed, chapeau aan de jongens. Snelheid en energie aan de bal maar ook de negatieve meters, de defensieve meters waren er. Proficiat aan Zulte ook. Maar zeker ook aan mijn jongens. En bedankt aan de meegereisde supporters. Nu even ervan genieten, maar dan op het trainingsveld weer focus richting de thuiswedstrijd tegen Cercle.” - Wouter Vrancken

Vandevoordt, Arteaga, Heynen ©, Trésor, Hrosovsky, Muñoz, Paintsil, El Khannous, Németh, Cuesta, McKenzie.