za 20 aug 2022, 18:15
KRC Genk KRC Genk 2 - 1 Cercle Brugge Cercle Brugge

De troepen van Wouter Vrancken kregen vandaag bezoek van de Vereniging. Cercle begon met vier op zestien aan de competitie, niet meteen ideaal. Al hadden de troepen van Dominik Thalhammer al twee gezichten getoond: sterk op sommige momenten, zwak op andere. Het doel was duidelijk: de drie punten in Genk houden.

De bezoekers gingen meteen gretig van start in de eerste periode. Hoge pressing, intensief stoorwerk en best wel wat balbezit. Al was het ook niet meteen van lange duur. Geleidelijk aan wisten onze spelers hun grip op de wedstrijd te bewerkstelligen. Een kansje voor Németh en enkele kopballen van Cuesta op prima corners van Trésor, maar de laatste pass leek niet altijd zijn ontvanger te vinden. Al kreeg het publiek wel technische hoogstandjes te zien van Németh, Trésor en El Khannouss. Die laatste pakte na een dik halfuur uit met een splijtende pass voor Trésor maar opnieuw bereikte de aflegger Németh niet. Dan maar opnieuw de aanvoerder! Arteaga rukte keurig op over de linkerkant en zwiepte prima voor doel, de inschuivende Heynen knikte voorbij Majecki. Rusten bij 1-0.

Na de pauze kwam Denkey tussen de lijnen voor Cercle. Die toonde meteen zijn waarde: de spits rukte op met de bal aan de voet en leverde perfect in bij Deman. Die twijfelde niet: 1-1. Maarten Vandevoordt ging niet vrijuit, maar even later pakte hij wel uit met een save op de knal van opnieuw invaller Denkey. Maar het Brugse initiatief was opnieuw van korte duur, onze spelers knokten zich in de wedstrijd en namen al snel weer de controle.Hrošovský, Trésor, Németh en El Khannouss met het betere combinatiewerk, Majecki pareerde de knal van de jonge spits – die ook vandaag in de basiself werd gezet door coach Wouter Vrancken. Het vertrouwen is terecht groot. Nog geen tien minuten na de 1-1 volgde een aanval over rechts met de doorstomende Muñoz. Torres trok aan de noodrem, de penalty was een feit. Opnieuw aanvoerder Heynen achter de bal, opnieuw een doelpunt. Zijn vierde al dit seizoen – minstens voor even Gouden Stier. Nadien ging de Genkse storm wat liggen, al bleef het met momenten smullen van het technische niveau in deze ploeg. Het publiek kreeg dan wel geen extra doelpunten meer, er kwam nog wel één mooie verrassing van de chef. Met nog pakweg vijf minuten op de klok kwam Ally Samatta nog even tussen de lijnen. Genoeg voor de supporters om ‘Samagoal’ in te zetten. Een mooie afsluiter van alweer een gewonnen wedstrijd. 

12/15, dominant voetbal en technisch vernuft: onze spelers hebben hun seizoenstart zeker niet gemist. Op naar volgende week, op het veld van rode lantaarn Seraing.

Doelpunten

40' 1-0 Heynen
47' 1-1 Deman
57' 2-1 Heynen (p)

Opstelling

Vandevoordt, Arteaga, McKenzie, Cuesta, Muñoz, Hrošovský, Heynen, El Khannouss (Castro 70'), Trésor, Paintsil (Samatta 83'), Németh (Onuachu 70')