za 27 aug 2022, 16:00
RFC Seraing RFC Seraing 0 - 4 KRC Genk KRC Genk
Never change a winning team, moest Vrancken gedacht hebben. Hij liet dezelfde elf als tegen Cercle Brugge postvatten. Een onmachtig RFC Seraing kon geen vuist ballen tegen dit attractief Genk en blijft zo, samen met KAS Eupen, hekkensluiter van het klassement.
Eerste helft

Bij het aanvatten van de eerste helft nam onze ploeg meteen het heft in handen. Seraing zette sterk blok en hield de ruimtes klein, waardoor onze ploeg het moeilijk had om een kans in elkaar te knutselen. Hierdoor was het veertien minuten wachten op een eerste kans voor onze ploeg: een gekraakt schot van Trésor werd niet gekadreerd. Vier minuten later kon Hrosovsky aanleggen van buiten de zestien, maar tevergeefs waaide zijn poging over doel. In de 20ste minuut wees Boterberg naar de stip, na hands van Tremoulet op een voorzet van El Khannouss. Onze kapitein liet de kans liggen, waardoor we nog even moesten wachten op de openingstreffer. 5 minuten later schampte een vrije trap van Trésor de paal, maar diezelfde magicien kwam toch tot scoren op het halfuur. Hij sneedt naar binnen en kogelde richting de verste hoek. Zijn afgeweken schot raakte de vingertoppen van Dietsch, maar verscheen toch tegen de netten. Het was nog één keer alle hens aan dek, toen Conceicao aan de tweede paal verscheen, maar zijn kopbal werd knap geweerd door Vandevoordt.

Tweede helft

Het leek even of Seraing een genadestoot ging uitdelen bij aanvang van de tweede helft, maar toch was het Paintsil die aan de overkant onze voorsprong kon verdubbelen. 0-2 in minuut 58. Tien minuten later was het opnieuw prijs: Castro kon niet bedanken op een voorzet van Paintsil, dus werkte Trésor de herneming zelf loeihard tegen de touwen. Zijn tweede van de avond en vijfde van het seizoen. Bovendien neemt hij hierdoor de titel van topscoorder over van Heynen. Seraing kreeg de kans niet om tot adem te komen, want een minuut later werd een voorzet van Paintsil ongelukkig in eigen doel gedevieerd door de kapitein van Les Métallos. Dit doelpunt deed het licht helemaal uit in het Pairaystadion.

Op deze manier pakken we vijftien op vijftien en klimmen we al swingend opnieuw naar de eerste plaats. Volgende week wacht ons de Limburgse derby in de Cegeka Arena. Supporters op post!