za 03 sep 2022, 16:00
KRC Genk KRC Genk 0 - 0 STVV STVV
Zaterdagmiddag om 16.00 uur, Derbytime! Heel Limburg stond in het teken van de confrontatie met de buren uit Sint-Truiden. Onze supporters marcheerden als een legioen naar het stadion en kleurden de Cegeka Arena bomvol blauw. De potige partij op het veld kende geen winnaar.

Eerste helft

Spektakel, stokskes en sfeer in een blauwe Cegeka Arena. Luidkeels gezang galmde door het stadion terwijl Tribune Zuid wederom een prachtige tifo onthulde. Bedankt supporters!

In de beginfase van de wedstrijd viel er weinig doelgevaar te noteren. Beide ploegen stonden goed in de organisatie en de verdedigers wonnen het vaak van de aanvallers. Op het kwartier deed El Khannouss dan toch de vlam in de pan slaan: hij sneedt naar binnen maar zijn schot werd gekraakt, Schmidt was bij de pinken en kon oprapen. Nadien was het voornamelijk Paintsil die zijn stempel op de wedstrijd drukte: hij toonde zich gevaarlijk met een schot vanuit een scherpe hoek in minuut 24. Nog geen minuut later maakte Sint-Truiden de oversteek: Vandevoordt - die een prima wedstrijd keepte - moest zich goed strekken op een voorzet-schot van Bauer. Diezelfde Bauer toonde zich in minuut 30 erg belangrijk voor STVV: Muñoz was het eindstation op een hoekschop van Trésor, maar een gestrekt been van de truienaar kon de 1-0 voorkomen. Vlak voor rust kon Paintsil nog een keer flitsen: de Ghanees zette Al-Dakhil in de wind met een knappe kapbeweging, maar kon uiteindelijk niet zijn duit in het zakje doen door een standvastige Schmidt.

Tweede helft

Onze jongens kwamen scherp uit de kleedkamer: na nog geen 5 minuten spelen werd de vrijstaande Paintsil gevonden door Trésor, de flankaanvaller besloot op doel maar Schmidt kon plukken. Nadien werd het voetbal gespeeld op het scherpst van de snee: veel duels, weinig kansen, en gespannen zenuwen met hier en daar een klein opstootje. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, met hier en daar een kansje, maar beide doelverdedigers (Vandevoordt en Schmidt) stonden paraat. In minuut 84 dachten we even op voorsprong te klimmen: Paintsil leek ontsnapt, maar werd nog ingehaald door STVV-verdediger Al-Dakhil. Vervolgens was het Sint-Truiden dat 7 minuten later op voorsprong dacht te komen, maar het doelpunt van Bruno werd door de VAR (terecht) afgekeurd voor buitenspel.

Op deze manier eindigde de wedstrijd op een brilscore. Volgende week wacht ons de verplaatsing naar het nostalgische stadion van Union.

Vandevoordt, Muñoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga, Paintsil, Heynen (c), El Khannouss, Hrošovský, Trésor, Németh.