zo 18 sep 2022, 13:30
KRC Genk KRC Genk 1 - 0 KAA Gent KAA Gent
Coach Wouter Vrancken voerde één noodgedwongen wijziging door in het basiselftal: Preciado kwam aan de aftrap in de plaats van de geblesseerde Paintsil. Voor Carlos Cuesta was de wedstrijd tegen KAA Gent zijn 100ste wedstrijd in het shirt van onze ploeg.

Leandro Trossard was samen met Bernd Thijs te gast in de Cegeka Arena en gaf de aftrap, terwijl onze supporters wederom een knappe tifo naar beneden rolden.

Eerste helft

Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd en dat vertaalde zich al snel in enkele kansen: een schot van Trésor ging voorlangs, aan de overkant moest Arteaga broodnodig tussenkomen bij een alleenstaande Samoise. Erg warm werd het in de eerste helft niet meer voor het doel van Vandevoordt, met uitzondering van een gekraakt schot van Odjidja in minuut 26. Op het halfuur volgde onze grootste kans van de eerste helft: Onuachu kwam oog in oog te staan met Roef, maar een terugkerende Torunarigha kon de aanval in de kiem smoren. Even leken we dan toch de kleedkamer in te trekken met een voorsprong: een prima kopbal van Preciado, op voorzet van Arteaga, werd uit de verste hoek gehaald door Roef.

Tweede helft

De eerste grote kans van de tweede helft viel aan de kant van de bezoekers: Cuesta treuzelde waardoor Cuypers kon onderscheppen en alleen richting doel stormde. Gelukkig was Cuesta goed gevolgd en zette hij zijn foutje recht. Nadien kreeg onze ploeg steeds meer het overwicht in de partij, en hielden we de Gentse defensie verschillende keren aan de praat. De 1-0 viel uiteindelijk in het slot van de wedstrijd; niet via een uithaal van El Khannouss, niet op een loeiharde vrije trap van Trésor, niet op volley van Castro, wel via een kopbaldoelpunt van Heynen. In minuut 90 kroop Mike Trésor, zoals vaker dit seizoen, in de rol van aangever. Een prima vrije trap was een kolfje naar de hand van onze kapitein, die vrolijk zijn vijfde van het seizoen tegen de netten knikte.

Op deze manier blijven we in het spoor van leider Antwerp. Nu volgt een weekend interlandbreak, om op 1 oktober de verplaatsing te maken naar KV Oostende. Forza Racing!

Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Heynen (c), Trésor, Hrosovsky, Onuachu, Muñoz, El Khannouss, Cuesta, Preciado.

1-0 90' Bryan Heynen