za 08 okt 2022, 16:00
KRC Genk KRC Genk 2 - 1 KV Kortrijk KV Kortrijk
Na 3 weken speelden we eindelijk terug in de Cegeka Arena, deze keer bekampten we de Kerels uit Kortrijk. Wouter Vrancken bleef bij het beproefde recept en koos voor dezelfde opstelling als tegen Oostende. Voorafgaand aan de wedstrijd werd kapitein Heynen gehuldigd op de middenstip, om hem te feliciteren met zijn kersvers vaderschap.  
Eerste helft

Het was onze ploeg die in het openingskwartier de bal opeiste. Zo dwong Heynen in minuut 2 Ilic al tot een broodnodige beenveeg. Ook El Khannouss, Preciado en Onuachu kwamen nadien tot enkele kansen, maar de Kortrijkse doelverdediger stond pal. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen er steeds meer gevaarlijke infiltraties rondom de grote rechthoek: in minuut 27 bediende Heynen El Khannouss met een mooie pas, maar die zag zijn schot geweerd worden door Ilic. 10 minuten later kregen we dan toch loon naar werken: Trésor schudde een heerlijk indraaiende vrije trap uit zijn sloffen, die met overtuiging tegen de netten geknikt werd door Onuachu. De zeldzame kansjes die te noteren vielen voor de tegenpartij, werden niet gekadreerd. 

Tweede helft

De beginfase van de tweede helft had een heel ander gezicht in petto: de bezoekers kwamen sterker uit de kleedkamer. Selemani vond Watanabe via een vrije trap, maar de aanname van de Japanner was (gelukkig) geen succes. Nadien golfde de wedstrijd een leuke tijd op en neer, maar het geluk viel aan de kant van de bezoekers. Kortrijk kwam op gelijke hoogte via Selemani: een geplaatste vrije trap verdween in de linkerbovenhoek. In minuut 76 bracht Vrancken Samatta en Németh, die meteen een penalty konden forceren. Onuachu zette doelman Ilic op het verkeerde been en werkte zo zijn tweede van de avond tegen de touwen. In toegevoegde tijd kregen beide ploegen nog een reuzekans: eerst Kortrijk via Gueye, nadien Genk via Onuachu. De tussenstand bleef uiteindelijk op het scorebord staan.

Op deze manier boekten we zege nummer 9, in wedstrijd nummer 11. Volgende week zaterdag maken we de verplaatsing naar Het King Power At Den Dreef stadion: OH Leuven – KRC Genk om 20.45 uur.

Opstelling

Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Heynen (c), Trésor, Hrosovsky, Onuachu, Muñoz, El Khannouss, Cuesta, Preciado.

Doelpunten

1-0 Onuachu 37'
1-1 Selemani 58' 
2-1 Onuachu 79'