za 15 okt 2022, 20:45
OH Leuven OH Leuven 0 - 1 KRC Genk KRC Genk
Vandaag maakten we de verplaatsing naar OH Leuven. De spelers hadden maar één doel voor ogen: de drie punten pakken én Antwerp van de troon stoten. Om dit klaar te spelen bracht Vrancken dezelfde elf op het toneel als vorig weekend. De gerecupereerde Paintsil nam plaats op de bank, en mocht op het uur El Khannouss vervangen.
Eerste helft

We speelden in het King Power At Den Dreef stadion, maar lang voor we op dreef kwamen duurde het niet. We namen het heft in handen, en het overwicht aan balbezit was voor ons. Wij zochten de ruimte, Leuven loerde op de counter. Hierdoor viel de eerste grote kans, na nog geen handvol minuten spelen, aan het thuisfront. Na handspel van Cuesta wees Van Damme naar de stip. Gelukkig getuigde de poging van Kiyine van weinig enthousiasme en bracht Vandevoordt redding.

Op het kwartier dienden we de thuisploeg van een antwoord: na een knap één-tweetje met Trésor bracht Onuachu de Leuven-goalie in verlegenheid. Hij zat er nog wel met zijn hand bij, maar het afstandsschot verdween toch tussen de palen: 0-1.

Leuven toonde wat veerkracht, met kansjes voor Thorsteinsson, Kiyine en De Norre, maar kon de bordjes niet gelijk hangen. In het slot van de eerste helft gingen de poppetjes nog even aan het dansen: Preciado kreeg een opstootje met Thorsteinsson. Onze verdediger beging een duwfout, Van Damme aarzelde niet. Rood en met tien man verder was het gevolg.

Tweede helft

Met tien man een 0-1 voorsprong vasthouden op bezoek in Leuven, we hebben al betere uitgangsposities gekend. De tweede helft was daarom voornamelijk een kwestie van overleven. Het regende kansen voor de thuisploeg: een eerste kans voor De Norre na nog geen twee minuten ver, zijn poging waaide over doel. Nog geen handvol minuten later een kans voor Tamari, via een ingestudeerd nummertje, maar Vandevoordt stond pal.

Daarnaast hadden ook Tamari, Dom en Mendyl de gelijkmaker aan de voeten, maar telkens stootten ze op onze doelman, die kost wat kost zijn netten schoon wilde houden. Zijn naam werd (verdiend) gescandeerd door het bezoekersvak na het fluitsignaal. Man van de wedstrijd, daar is geen twijfel over mogelijk.

Zo viel het dubbeltje aan onze kant en stijgen we, minstens voor een dagje, naar plek één. Een plek waar dit voetballend Genk thuishoort, al hebben we al makkelijkere overwinningen gekend. Lang wachten op voetbalplezier hoeft niet, want dinsdag komt Westerlo op bezoek. Supporters (en studenten) op post?