zo 23 okt 2022, 13:30
Antwerp Antwerp 1 - 3 KRC Genk KRC Genk
Voetbal op zondagmiddag, dan is het toppertijd. Na 5 uitoverwinningen op rij trokken we naar het Bosuilstadion. De inzet? De leidersplaats. Vrancken voerde één wijziging door op het wedstrijdblad. Arteaga kwam terug uit schorsing, Preciado zit de zijne uit. Samatta mocht invallen in minuut 74 en speelde wedstrijd 200 voor onze club.

Eerste helft

De topper bracht meteen waar iedereen op hoopte: spektakel. Al was het wel de thuisploeg die een eerste keer gevaarlijk kon dreigen: na combinatiespel met Stengs zorgde Ekkelenkamp voor een eerste schot binnen het kader. Maar wat aan de kooi van Vandevoordt niet lukte, lukte aan die van Butez wel: scoren. Via een stiftballetje van Trésor zwiepte Heynen met een prachtige omhaal de bal voorbij de Antwerpse doelman. 0-1 in minuut 13!

Antwerp antwoordde via Balikwisha, maar het schot belandde in het zijnet. Een handvol minuten later had Onuachu de 0-2 aan de voeten, maar de bal ging over. In minuut 33 mochten we toch juichen: Onuachu knikte via hoekschop de bal tegen de touwen. Een dubbele voorsprong, de decibels in het bezoekersvak gingen de lucht in.

Toch viel er in het slot van de eerste helft nog een aansluitingstreffer: na onnodig balverlies was het Janssen die voorbij Vandevoordt geraakte. Even van onze blauwe wolk af, op naar de tweede helft.

Tweede helft

Antwerp besefte dat het alles uit de kast moest halen wilde het alsnog (minstens) een punt halen, en kwam sterker uit de kleedkamer. Janssen probeerde het via een scherpe hoek en ook Ekkelenkamp schoof voorlangs, maar de bordjes gelijk hangen lukte niet.

Meer efficiëntie aan de overkant, want daar viel de 1-3. Auteurs van het doelpunt? Trésor en Onuachu, opnieuw. Die laatste kopte, in minuut 78, een vrije trap van Trésor vakkundig tegen het net waarna het bezoekersvak opnieuw in lichterlaaie stond. Nadien kon Antwerp nog eens dreigen via De Laet en Yusuf, maar de 2-3 kwam er niet.

Op deze manier behaalden we een clubrecord van zes driepunters buitenshuis. We did great, tegen The Great Old. Zij mogen dan wel stamnummer één hebben, plaats één blijft voorlopig nog van ons. Bosuil bont en blauw, de drie punten richting Limburg. Forzaaa!