vr 28 okt 2022, 20:45
KRC Genk KRC Genk 3 - 1 KV Mechelen KV Mechelen
Vrijdagavondvoetbal in een goed gevulde Cegeka Arena. Aan doelpunten geen gebrek, aan sfeer nog minder. Vrancken sleutelde niet aan zijn elftal in vergelijking met vorige week, en zag hoe zijn troepen KV Mechelen met lege handen naar huis stuurden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Samatta nog geëerd voor zijn 200ste wedstrijd in onze blauw-witte kleuren.
Eerste helft

Een goed gevuld stadion inspireerde ons team om meteen ten aanval te trekken. In de eerste tien minuten werden de bezoekers achteruit gedrukt en het spelbeeld bevond zich vooral op de helft van KV Mechelen. Dit werd beloond in minuut 9: na een knap een-tweetje met El Khannouss dook Muñoz de grote rechthoek in en duwde hij voorbij Coucke.

De vreugde was echter van korte duur, want 7 minuten later gaf Schoofs onze doelman het nakijken met een afstandsschot. Even later waren de bezoekers opnieuw dicht bij een doelpunt: McKenzie liet zich de bal afsnoepen door Walsh, maar de verdediger toonde genade voor zijn oude kleuren en ook Vandevoordt pareerde knap.

Mechelen probeerde het nadien via infiltraties langs de flank, maar voorzetten van Storm en Malede gingen voorlangs. Aan de overkant probeerde Trésor en Hrosovsky het met een afstandsschot, maar de 2-1 viel er niet.

Tweede helft

De tweede helft startte net zoals de eerste met aanvallende intenties langs onze kant. Hoog doorjagen, op zoek naar de 2-1. Die kwam er, in minuut 57. El Khannouss stuurde Paintsil de zestien in, die een oprukkende Arteaga op zijn wenken bediende aan de tweede paal.

Toch leek het voor ons een lastige avond te worden, nadat Verboomen na reclamatie een tweede gele kaart onder de neus van El Khannouss schoof. We moesten met tien man verder, waardoor KV Mechelen meer en meer in de partij kwam. Walsh zat dichtbij de 2-2, maar zijn schot werd niet gekadreerd. Wij moesten het hebben van de snelle tegenprik, vraag maar aan Paintsil. De Ghanees werd, na goed voorbereidend werk van Trésor, op pad gestuurd in de zestien. Hij hield het hoofd koel, en schoot via Coucke en de paal in doel. Assist 12 voor Trésor, die zijn naam weer alle eer aandoet. De boeken toe voor de bezoekers, een nieuwe overwinning voor ons.

Zo behaalden we een achtste overwinning op rij, en deden we opnieuw een clubrecord sneuvelen. Volgende week vrijdag krijgen we Charleroi over de vloer, leggen we ook de Zebra’s over de knie? Supporters op post!