vr 04 nov 2022, 20:45
KRC Genk KRC Genk 4 - 1 Charleroi Charleroi
Een (bijna) volgepakte Cegeka Arena ontving op vrijdagavond de Zebra’s. Wouter Vrancken hakte een belangrijke knoop door: Castro kwam in de plaats van (de geschorste) El Khannouss. Bij winst liepen we tot 10 punten uit op achtervolger Antwerp.
Eerste helft

Coach Vrancken gaf het vooraf al aan, meteen de beuk erin met het verstand in het achterhoofd. Geen loze woorden, want in minuut 9 klommen we al op voorsprong. Muñoz struikelde over een uitgestoken been van Wasinski, waarna Boucaut naar de stip wees. Onze Nigeriaanse spits klaarde de klus, 1-0!

Ondanks de openingstreffer veranderde het spelbeeld niet. Charleroi bleef in egelstelling, terwijl wij op zoek bleven naar de ruimtes. Toch tankten de troepen van interimcoach Frank Defays wat vertrouwen, en zorgden ze een eerste keer voor dreiging in minuut 35: Wasinski kreeg de bal perfect in de loop toegespeeld van Benbouali, een defensieve tussenkomst van Bryan Heynen was broodnodig.

Het vertrouwen dat Charleroi tankte, werd al snel de kop ingedrukt door het duo Trésor – Onuachu. Die eerste vond via een vrije schop onze Nigeriaanse spits, die al duikend de 2-0, via de lat, op het scorebord deed verschijnen. Een dubbele voorsprong voor rust, een prima uitgangspositie voor de tweede helft.

Tweede helft

Net zoals in de openingsfase van de eerste helft, eisten we ook in de openingsfase van de tweede helft de bal op. Een venijnige Paintsil stootte meermaals op een oplettende Wasinski. Hierdoor was het wachten op doelgevaar tot minuut 66: een plaatsballetje van Trésor werd weggebokst door Koffi.

We leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar toch maakte Charleroi de aansluitingstreffer: een voorzet van Zorgane belandde op het hoofd van Heymans en leverde een doelpunt op. Al was de spanning opnieuw van korte duur: Paintsil legde nog geen vijf minuten later de bal op een presenteerblaadje voor Onuachu, die de bal binnenduwde. De hattrick? Die was een feit. Het thuispubliek zong “Wij willen bier aan halve prijs!” dus deed onze topscorer er nog een schepje bovenop. Op een voorzet van Carstensen steeg hij boven alles en iedereen uit, en maakte hij in blessuretijd zijn vierde van de avond.

Zo gaat het sprookje verder, en verbreken we een nieuw clubrecord van 9 overwinningen op rij. We sturen de Carolo’s somber terug naar de oever van de Samber en lopen (virtueel) tien punten uit op achtervolger Antwerp. Woensdag wacht Westerlo in de beker van België, om nadien op zondag naar Anderlecht te trekken. Vuren jullie ons opnieuw aan? Forzaaa!