wo 09 nov 2022, 20:30
KVC Westerlo KVC Westerlo 0 - 1 KRC Genk KRC Genk
Woensdagavond, 't Kuipje, Westerlo. Wouter Vrancken waarschuwde op voorhand voor de sterke thuisreputatie van de Kemphanen, het werd dan ook geen walk in the park voor onze jongens. De vroege openingsgoal van Onuachu bleek achteraf genoeg voor de zuinige overwinning.
Eerste helft

De thuisploeg startte gretig aan de partij in een vrijwel vol Kuipje. Het leverde uiteindelijk ook een eerste doelkans op voor de Kemphanen, Vaesen knalde maar Vandevoordt ging prima plat. Snel naar de overkant dan, waar Arteaga opgerukt was en in één tijd tot bij Onuachu tikte. De spits zag zijn eerste poging gekeerd door Westerlo-goalie Gillekens, die zich bij de rebound uiteindelijk toch gewonnen moest geven. 0-1 al vroeg in de partij, voetballen vanuit een zetel. De thuisploeg kreeg het balbezit en moest er maar iets mee zien aan te vangen. Geen sinecure voor de Kemphanen, zo bleek al snel. Het gameplan van trainer De Roeck was duidelijk niet om zelf het spel te gaan maken. Onze jongens kwamen niet meer in de problemen, Vandevoordt hoefde niet meer in actie te komen. Aan de overkant kwam er nog wel een dot van een doelkans na een geniale ingeving van Mike Trésor, 'Joske' trapte van dichtbij over. Een iets saaiere eerste helft dan we tegenwoordig gewend zijn van onze ploeg, maar wél opnieuw met de voorsprong de rust in.

Tweede helft

De tweede helft bracht niet meteen veel beterschap voor de thuisaanhang, al vroeg in de tweede helft wrong de altijd gevaarlijke Paintsil een dot van een doelkans de nek om. De Roeck leek na een een weinig flitsend eerste kwartier van de tweede periode over te schakelen naar plan B. Hij haalde heel wat spelers naar de kant en bracht extra aanvallend geweld tussen de lijnen. Bijna leek het wat te gaan worden, toen Vandevoordt onder een hoekschop doorging en 't Kuipje de bal al over de doellijn meende te zien. Bert Put en zijn grensrechter zagen dat anders, Vandevoordt mocht opgelucht adem halen. Het leek wel het startschot voor de Kemphanen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, voortgestuwd door het heroplevende thuispubliek. Het werd nog een heel aantal keer érg warm in Maarten zijn kleine backlijn maar het leer leek gewoon niet tegen de touwen te willen. In de slotfase kon Westerlo nog op gratie van de scheidsrechter rekenen toen de doorgebroken Preciado - alleen op weg richting doelman Gillekens - onderuit werd gehaald. Put gaf geel en vergat dat dit altijd rood moet betekenen, tot grote onvrede van de Genkse bank. Diep in de extra tijd kreeg de thuisploeg nog een hoekschop en in de carambole zagen de jongens van Jonas De Roeck handspel, Bert Put wou er niet van weten. Woede, consternatie en drama in het slot, maar opnieuw een overwinning voor ons team.

Op naar zondag voor de laatste wedstrijd voor het WK, op het veld van Anderlecht. Forza!

15' 0-1 Onuachu

Vandevoordt, Arteaga, McKenzie, Cuesta, Muñoz, Galarza, Heynen, El Khannouss (60' Castro), Paintsil (60' Preciado), Trésor (85' Samatta), Onuachu (85' Németh)