zo 13 nov 2022, 18:30
Anderlecht Anderlecht 0 - 2 KRC Genk KRC Genk
Een zondagavond-affiche tegen Anderlecht. Er een laatste keer een lap op geven, alvorens de WK-break in te trekken, was de opdracht. Om de laatste driepunter mee naar Limburg te nemen liet Wouter Vrancken zijn vaste waarden staan.
Eerste helft

De wedstrijd startte een kwartier later na verkeershinder rond het stadion, maar voor de rest geen andere openingsfase dan we de laatste weken gewoon zijn: met KRC Genk dat de debatten leidde. Het vertaalde zich snel in concrete doelkansen: in minuut 7 stootte Trésor op Van Crombrugge, aan de overkant zoefde een schot van Verschaeren boven de kooi van Vandevoordt.

Het openingsdoelpunt kwam er, zo’n tiental minuten later. Gehandtekend? Onuachu, natuurlijk. El Khannouss stuurde met een prachtige steekbal Muñoz op pad, die de bal tot bij Onuachu bracht. Een koud kunstje voor onze boomlange spits, die zijn 13e van het seizoen tegen de touwen schoof.

Anderlecht gaf zich niet zomaar gewonnen, en kwam meteen met een reactie. Amuzu wou een alleenstaande Fabio Silva aan de tweede paal bereiken, maar McKenzie stak er een stokje voor. Op het veld kwam er in de eerste helft geen vuurwerk meer,  naast het veld wel: de wedstrijd werd in het slot van de eerste helft nog even gestaakt na het gebruik van Bengaals vuurwerk door de thuisaanhang.

Tweede helft

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer, maar kon daar geen vervolg aan breien. Een voorzet van Sadiki raasde voorlangs, terwijl wij aan de overkant meer geluk hadden. El Khannouss stuurde vlak voor het uur Paintsil de grote rechthoek in, die aan de tweede paal Arteaga vond. De Mexicaan hoefde de bal enkel nog binnen te frommelen, Van Crombrugge mocht zich voor een tweede keer omdraaien.

Het lukte ons nadien goed om de Mauves in bedwang te houden, op een kansje van Verschaeren na. Een kwartier voor tijd kreeg Arteaga nog een rood karton, nadat hij aan de noodrem trok om een doorgebroken Fabio Silva af te stoppen. Anderlecht koesterde opnieuw wat hoop, maar schoten van Murillo en Fabio Silva werden afgestopt door Vandevoordt.

Op deze manier rolden we ook Anderlecht op en behaalden onze 10e overwinning op rij. 30 op 30, mooie cijfers om de WK-break mee in te dansen. Onze eerstvolgende wedstrijd zal plaatsvinden op 21 december: we ontvangen dan opnieuw paars-wit – in de Cegeka Arena - voor de 1/8e finales van de beker. Maar eerst even genieten van een welverdiende pauze. Forzaa!

Opstelling

Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Heynen ©, Trésor (79’ Preciado), Hrosovsky, Onuachu (90’ Németh), Muñoz, Paintsil (89’ Samatta), El Khannouss (73’ Galarza), Cuesta.

Doelpunten

0-1 19’ Onuachu
0-2 53’ Arteaga