Op 20 november ging de Wereldbeker 2022 in Qatar van start, met de openingswedstrijd tussen gastland Qatar en tegenstander Ecuador. Genkie Angelo Preciado speelde meteen een dijk van een wedstrijd en wist, onder andere door zijn assist voor het tweede doelpunt, samen met zijn ploeggenoten de wedstrijd naar zich toe trekken.

Naast Preciado (Ecuador) maken ook Gerardo Arteaga (Mexico) en Bilal El Khannouss (Marokko) als huidige spelers van KRC Genk deel uit van hun nationale teams. Maar ook heel wat voormalige spelers met blauw bloed zijn aanwezig op het landentornooi, met jaren in de opleiding en/of het eerste elftal van KRC Genk op het palmares.

Een overzicht:

Danny Vukovic & Matthew Ryan (Australië), Thibaut Courtois, Koen Casteels, Arthur Theate, Kevin De Bruyne, Timothy Castagne, Yannick Carrasco & Leandro Trossard (België), Iké Ugbo (Canada), Joakim Maehle (Denemarken), Joseph Aidoo (Ghana), Junya Ito (Japan), Denis Odoi (Ghana), Kalidou Koulibaly (Senegal), Milinković-Savić (Servië)

Kalender
20 november Grp. A Qatar 0-2 Ecuador Angelo Preciado - assist
22 november Grp. C Mexico  0-0 Polen Gerardo Arteaga kwam niet in actie
23 november Grp. F Marokko 0-0 Kroatië Bilal El Khannouss kwam niet in actie
25 november Grp. A Nederland 1-1 Ecuador Puike prestatie van Angelo Preciado, al werd zijn goal afgekeurd voor buitenspel van Porozo
26 november Grp. C Argentinië 2-0 Mexico Gerardo Arteaga kwam niet in actie
27 november Grp. F België 0-2 Marokko Bilal El Khannouss kwam niet in actie
29 november Grp. A Ecuador 1-2 Senegal Angelo Preciado streed 85' mee. Ecuador werd derde in groep A
30 november Grp. C Saudi-Arabië 1-2 Mexico Gerardo Arteaga kwam niet in actie, Mexico werd derde in groep C
1 december - 16.00 uur Grp. F Canada 1-2 Marokko Bilal El Khannouss kwam niet in actie maar Marokko plaatst zich wel als groepswinnaar voor de 1/8ste finales