KRC Genk staat internationaal gekend voor haar succesvolle trajecten op vlak van talentontwikkeling. Het palmares staat bol van talentvolle spelers die vanuit onze club wereldwijd werden gelanceerd richting de volgende stap in hun carrière.

Het is een zeer complexe puzzel om een kern samen te stellen die enerzijds meedingt voor de prijzen en anderzijds ook de ruimte geeft om talenten passend én in functie van hun ontwikkeling te integreren. Ons palmares, met onze 3de positie als Belgische club in de afgelopen 25 seizoenen, leert ons dat de club die succesvolle balans weet te behouden. En dit voor spelers die meerdere jaren opleiding van de club genieten alsook voor (internationale) spelers die meteen aansluiten bij Jong Genk of de A-kern. De spelers die uit de eigen jeugdopleiding doorstromen blijven natuurlijk een belangrijk fundament in onze clubwerking.

De club tekent voor elke speler een sportief traject uit waarbij de wensen, behoeften en belangen van beide partijen een evenwicht vinden. Het is telkens in samenwerking tussen het sportief bestuur, de sportieve staf én de speler met zijn entourage dat deze trajecten vorm krijgen. Op basis van expertise worden er eerst potentiële toekomstpaden geschetst en uitgetekend. Vervolgens wordt de evolutie ervan op basis van transparante en heldere parameters nauw opgevolgd, waarbij de trajecten in functie van de context eventueel worden bijgestuurd. De trajecten van Maarten Vandevoordt, Luca Oyen en Bilal El Khannouss zijn recente succesverhalen, maar ook onze kapitein Bryan Heynen en Leandro Trossard zijn referentiecases hierin.

Ook voor de talentvolle jongeren Mika Godts en András Németh, heden beiden deel van de A-kern, heeft de club de afgelopen periode inspanningen geleverd om de verdere toekomsttrajecten vorm te geven en nieuwe overeenkomsten uit te werken. In de onderhandelingen hierover werden er verwachtingen en eisen gesteld die niet verzoenbaar zijn met de maatstaven van onze club en het onmogelijk maken om in een gedegen beleid verdere stappen te ondernemen. Er werd geen akkoord gevonden tussen club en deze spelers(entourage). Gezien we verkiezen om te werken met een spelerskern die met volle focus en voor 100% kiest voor het traject met KRC Genk, is er besloten om Mika Godts en András Németh vanaf woensdag terug te laten aansluiten bij de kern van Jong Genk.

De club betreurt deze situatie en blijft met de nodige goodwill in verdere dialoog met de betrokken spelers. We verleggen echter de focus naar het verdere sportieve traject met de huidige A-kern.

Spelersdelegatie Winterstage KRC Genk

De volgende selectie van spelers vormt de delegatie voor de winterstage in Benidorm:

  • Doelmannen - Vandevoordt, Leysen, Penders en De Boeck.
  • Verdedigers - Cuesta, McKenzie, Sadick, Muñoz, Arteaga, Carstensen, Preciado, Didden. Ook Tuur Rommens sluit aan voor de winterstage.
  • Middenvelders - Ouattara, Trésor, Castro, Galarza, Heynen, Hrošovský, Geusens. In functie van het verdere verloop van de wereldbeker sluit Bilal El Khannouss al dan niet later aan.
  • Aanvallers - Onuachu, Samatta, Paintsil.
  • De geblesseerde spelers Oyen, Abid en John sluiten mee aan om ter plekke verder te revalideren.