KRC Genk heeft zijn eerste oefenwedstrijd op Spaanse bodem gewonnen.
Zaterdagvoormiddag ging de Spaanse eersteklasser Elche met 2-3 voor de bijl.
Angelo Preciado en Paul Onuachu (2x) maakten de blauw-witte doelpunten.

Onze ploeg kwam al vroeg op achterstand in het Estadio Manuel Martinez Valero toen Ponce een voorzet voorbij Mike Penders in doel kopte.
Lang stond die achterstand niet op het bord, want enkele minuten later schilderde assistenkoning Mike Trésor een hoekschop op het hoofd van Angelo Preciado.
De Ecuadoraan kopte de gelijkmaker onhoudbaar tegen de touwen.

In de tweede helft bracht Wouter Vrancken negen nieuwe namen tussen de lijnen. Die slikten al meteen de 2-1 van Pere Milla. Blauw-wit was even aangeslagen, maar rechtte snel de rug. Bryan Heynen en Ally Samatta misten eerst nog twee grote kansen, maar toen Tuur Rommens foutief werd neergehaald in de zestien kwam de 2-2 er toch. Wie anders dan Paul Onuachu trapte de strafschop ijzig kalm binnen. Diezelfde Onuachu zorgde in de absolute slotfase voor de 2-3 door een rebound binnen te tikken na een knappe actie van Bryan Heynen en Daniel Munoz.

Dag 3 van de winterstage startte goed met winst in een potig duel tegen de hekkensluiter uit La Liga.

KRC GENK EERSTE HELFT: Penders, Carstensen, Sadick, Didden, Rommens, Aziz, Geusens, Castro, Preciado, Trésor, Samatta

KRC GENK TWEEDE HELFT: Vandevoordt, Munoz, Cuesta, McKenzie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky, Castro (22’ Geusens), Paintsil, Samatta (22’ Rommens), Onuachu

DOELPUNTEN: 13’ Ponce 1-0, 16’ Preciado 1-1, 47’ Milla 2-1, 74’ Onuachu 2-2 (pen), 88’ Onuachu 2-3