wo 21 dec 2022, 20:45
KRC Genk KRC Genk 1 - 0 Anderlecht Anderlecht
Eindelijk weer een match in de Cegeka Arena. Na de batterijen op te laden was onze ploeg klaar voor de 1/8ste finale van de Croky Cup. Tegenstander? Anderlecht. Wouter Vrancken koos voor een vertrouwd elftal, met uitzondering van El Khannouss & Arteaga (ziek), zij werden vervangen door Castro en Preciado.
Eerste helft

In de openingsfase was het Anderlecht dat na nog geen luttele minuten met een eerste doelpoging kwam: Vandevoordt moest zich strekken op een schot van Debast. De reactie van Genk kwam er op het kwartier: na een vlotte combinatie dwong Muñoz Van Crombrugge tot een redding. Nadien schommelde de wedstrijd leuk op en neer, Vertonghen stootte op een sterke Vandevoordt terwijl Trésor aan de overkant de 1-0 aan zijn schoen had: zijn schot zoefde nipt naast de kooi van Van Crombrugge.

Tweede helft

De tweede helft begon met een inspectieronde, hierdoor was het 8 minuten wachten op het eerste doelgevaar: in minuut 53 deed Onuachu even de netten trillen, maar het doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel. Aan de overkant werden schoten van Refaelov en Verschaeren niet gekadreerd, en moest Vandevoordt serieus de handen uit de mouwen steken na een gekruist schot van Murillo. In het slot was Onuachu nog een paar keer gevaarlijk, maar de verdediging van Anderlecht was op zijn hoede. Beide ploegen probeerden het wel, maar doelpunten vielen er niet meer. Het gevolg? Verlengingen die over de winnaar moesten beslissen.

Eerste verlenging

De eerste verlenging, al spelend naar de sfeervolle en goed gevulde spionkop, bracht verlossing. Na een handvol minuten brak Paintsil de ban (en de buitenspelval) op aangeven van Heynen: 1-0! Nog geen minuut later stond de dubbele voorsprong bijna op het scorebord: Onuachu legde de bal fabelachtig klaar voor zijn linker, om nadien nipt over te mikken. In het slot toonde Anderlecht zich nog een keer gevaarlijk met een schot van El Hadj, maar Vandevoordt was bij de pinken.

Tweede verlenging

Iets na elven begonnen we aan het tweede deel van de verlengingen. Door het doelpunt moest Anderlecht uit zijn schulp komen en ging het wat hoger voetballen, onze ploeg deinsde niet terug en had controle over het balbezit. Al mochten we in het slot van de wedstrijd nog één keer opgelucht ademhalen: een insnijdende Ashimeru werd afgestopt door een - opnieuw - sterke Vandevoordt.

Zo trokken we de overwinning over de streep en bekeren we verder. We mogen ons opmaken voor de kwartfinale! De loting gebeurt morgen om 12.00 uur, de link volgt nog. Ook de competitie komt terug op gang, maandag (2e kerstdag) trekken we naar KV Kortrijk. Afspraak om 18.15 uur! Supporters op post?

1-0 95’ Paintsil

Vandevoordt, McKenzie, Heynen ©, Castro (82’ Samatta), Hrosovsky, Onuachu, Muñoz, Paintsil, Cuesta, Preciado