ma 26 dec 2022, 18:15
KV Kortrijk KV Kortrijk 1 - 0 KRC Genk KRC Genk
De Jupiler Pro League was eindelijk terug, met een verplaatsing naar Kortrijk op tweede kerstdag. 2022 al winnend afsluiten, dat was de doelstelling. Wouter Vrancken kon opnieuw rekenen op El Khannouss en Arteaga (ziek tegen Anderlecht), maar moest het wel zonder Galarza (revalidatie) en Cuesta (ziek) doen.   
Eerste helft

Op een drassig veld nam KV Kortrijk de bovenhand. Coach Vrancken voorspelde het al: een moeilijke verplaatsing met een gewijzigde spelstijl van de thuisploeg. Een voorspelling die uitkwam: De Kerels speelden aanvallend en dwongen in de eerste minuut al een grote kans af. De vingertoppen van Vandevoordt en de paal konden de voorsprong voorkomen. Het sein voor onze jongens om de wedstrijd in handen te nemen. In minuut 18 inflirtreerden Muñoz en Heynen de Kortrijkse zestien, maar Vandenberghe stond pal. Ook Paintsil stootte 2 minuten later op de doelman, in de rebound stond Watanabe in de weg. Aan de overkant was Messaoudi de ongelukkige: tot drie keer toe geraakte hij niet voorbij een indrukwekkende Vandevoordt. Het was bijna een mirakel, maar we trokken met een brilscore de kleedkamer in.

Tweede helft

Kortrijk begon, net zoals aan de eerste helft, met veel daadkracht. 8 minuten na de koffie besloot Messaoudi op doel, maar zijn schot week af op McKenzie. Later stuurde El Khannouss Trésor het lijntje af, maar Paintsil klom niet hoog genoeg om er zijn hoofd tegen te kunnen zetten. In minuut 64 toonde KVK zich weer gevaarlijk: in eerste instantie met een schot van Avenatti, nadien via een kopbal van Watanabe. Vrancken zag dat er iets moest veranderen en bracht vers bloed in drievoud, dit zorgde ervoor dat het spelbeeld even veranderde. We hadden kansen met Samatta en Castro, maar het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart: op een dikke vijf minuten van het einde vond Avenatti de weg naar doel en moesten we achtervolgen. Er volgde nog een grote kans voor Heynen in minuut 91, maar het sluitstuk werd tot twee keer toe geweerd door Vandenberghe.

Op deze manier leden we voor het eerst puntenverlies sinds 3 september, en weten we weer wat verliezen is. Nu is het wachten tot zondag 8 januari, we ontvangen dan Club Brugge in eigen huis.

Opstelling

Vandevoordt, McKenzie, Sadick (89' Aziz), Arteaga, Heynen, Trésor (68' Preciado), Hrosovsky, Onuachu (68' Samatta), Muñoz, Paintsil & El Khannouss (68' Castro).

Doelpunten

1-0 83' Avenatti