wo 11 jan 2023, 20:45
KRC Genk KRC Genk 0 - 3 Antwerp Antwerp

Woensdagavondvoetbal in de kwartfinale van de beker van België. Antwerp kwam op bezoek in Genk. Beide ploegen voelden zich goed, beide coaches kondigden aan voor de overwinning te gaan. Het beloofde een mooi schouwspel te worden. 

Eerste helft: zoekend Genk, sterk Antwerp

Al snel kregen de aanwezige supporters een doelpunt te zien, ware het niet in het verkeerde doel... Een echte blitzstart van de bezoekers, Janssen knalde na een prima counter staalhard voorbij Vandevoordt. Onze spelers leken niet van de wijs gebracht en namen opnieuw het initiatief, zoals dat eerder afgelopen zondag ook het geval was. Het verschil? Een erg goed georganiseerd Antwerp dat vrijwel geen ruimte weggaf, in tegenstelling tot landskampioen Club. Vanop hoekschop dan maar, zo dacht Trésor. Prima aangesneden tot bij Cuesta - opnieuw hij. De Colombiaan haalde uit met een rake kopstoot, Butez kon zijn netten met een prima reflex schoonhouden. Ook in de rebound kreeg de Colombiaan het leer niet voorbij de zee van Antwerp-spelers die het eigen doel kwamen verdedigen. Aan de overkant bleef het al bij al rustig, al lagen de snelle aanvallers van de bezoekers wel telkens op de loer. Lastig voetballen voor onze verdedigers. Op slag van rust moest Vandevoordt zich dan toch nog een keertje omdraaien... Het moet zowat de tweede mogelijkheid zijn geweest voor Antwerp, dat z'n dodelijke efficiëntie etaleerde: De Laet opnieuw met de snoeiharde pegel, Vandevoordt geklopt. Rusten bij 0-2, dat moest dit seizoen nog nooit eerder. 

Tweede helft: geen beterschap

Al vroeg in de tweede helft kregen onze spelers een nieuwe opdoffer te verwerken, de bezoekers schoten met scherp vandaag. Ekkelenkamp met een prachtig opwippertje tot bij Balikwisha, de jonge Belg legde het leer keurig overhoeks binnen. Onze coach probeerde nadien nog wel en bracht drie nieuwe spelers tussen de lijnen: Castro, Sor en Preciado kregen iets meer dan een halfuur. Ook Samatta en Aziz werden nog mee in de strijd gegooid, geen van hen kon Butez nog aan het werk zetten. Een al bij al verdiende zege voor The Great Old, dat vandaag gewoon efficiënter en met meer durf stond te voetballen dan ons team. 

Geen vervolg in de beker van België, wel stoomt de trein door in de vaderlandse competitie. Volgende halte? Zulte Waregem in eigen huis, aanstaande zaterdag. Forza! 

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz (57' Preciado), Cuesta, McKenzie, Arteaga, Heynen (77' Aziz), Hrošovský, Trésor (57' Sor), El Khannouss (57' Castro), Paintsil, Onuachu (68' Samatta)

Doelpunten

04' 0-1 Janssen
43' 0-2 De Laet
50' 0-3 Balikwisha