za 14 jan 2023, 20:45
KRC Genk KRC Genk 1 - 0 Zulte Waregem Zulte Waregem

Zaterdagavond, 20:45 uur, opnieuw in de Cegeka Arena. Onze jongens kregen een herboren Zulte Waregem over de vloer dat eerder deze week wél kon doorstoten in de beker van België. Wouter Vrancken opperde van tevoren dat 100% focus nodig zou zijn om de partij tot een goed einde te brengen, dat hadden zijn spelers prima begrepen. 

Eerste helft: Genks overwicht zonder meer

De aanwezige supporters kregen vandaag een ietwat door elkaar geschudde basisploeg voorgeschoteld. Onuachu en El Khannouss kregen rust, Muñoz en Paintsil moesten de partij vanuit de tribune volgen na teveel gele kartons. Kansen dus ook voor andere jongens: sneltrein Preciado kwam Muñoz vervangen, Castro kwam op de 10 te staan. Publiekslieveling Samatta kreeg ook opnieuw een basisplek, net als nieuwkomer Sor - voor het eerst. Die laatste toonde zich meteen gretig: elegante dribbels gekoppeld aan een stevige versnelling. Het leverde na pakweg tien minuten ook al meteen een doelpunt op. Yira sneed naar binnen toe, verschalkte twee verdedigers en knalde snoeihard richting doel. Bossut werd zowaar gefusilleerd, het leer verdween via de deklat tegen de netten. Wat een binnenkomer van de Nigeriaan! Na het openingsdoelpunt zakte de wedstrijd volledig in elkaar, als ware het een mislukte soufflé. Wachten op beterschap en meer doelpunten in de tweede helft dan maar? 

Tweede helft: voetballend geen beterschap, wel secuur

Ook tijdens de tweede periode konden onze spelers niet meteen hun beste spel op de mat leggen. Het weinige doelgevaar kwam dan wel grotendeels van onze kant, toch hoefde Bossut geen wereldreddingen uit zijn mouw te schudden. Dé kans op 2-0 was voor Mike Trésor na een knappe steal van de pijlsnelle Sor en de perfecte aflegger van Samatta. Het mocht echter niet zijn voor Magic Mike: hoog over. Dat heeft hij al beter gedaan. Aan de overkant moest Vandevoordt nog wel enkele keren goed anticiperen op de voorzetten van Christian Bruls, Gano lag immers permanent op de loer. Bibberen tot het eind in de Cegeka Arena, Cuesta, McKenzie en doelman Vandevoordt zorgden alledrie nog voor een broodnodige interventie. Het mocht niet baten voor de bezoekers, onze ploeg hield prima stand en de drie punten bleven zo dus ook in Genk.

De drie punten, een clean sheet: mission accomplished. Op naar dinsdag, op het veld van Westerlo. Forza!

Opstelling

Vandevoordt, Preciado, Cuesta, McKenzie, Arteaga, Hrošovský, Heynen, Castro, Sor, Trésor, Samatta

Doelpunten

10' 1-0 Sor