di 17 jan 2023, 20:45
KVC Westerlo KVC Westerlo 2 - 3 KRC Genk KRC Genk

Dinsdagavond, 20.45 uur, 't Kuipke. Onze spelers gingen in Westerlo op zoek naar hun derde opeenvolgende zege in de vaderlandse competitie. Vormdip? Daar wou coach Vrancken niets van weten. Antwoorden op het veld, dat was de boodschap. En opnieuw kon hij rekenen op zijn spelers.

Eerste helft: dodelijk efficiënt Genk

Onze coach koos ervoor om te roteren, al was die keuze natuurlijk niet zo vreemd. Slechts twee dagen recuperatie, voor wel vijf keer deze maand. Dan kan je niet anders. Zo kreeg aanvoerder Bryan Heynen rust, net als Mike Trésor en Gerardo Arteaga. In hun plaats kwamen er dan weer nieuwe, frisse jongens: Aziz, Castro en Preciado. Die eerste bedankte al vroeg in de eerste periode voor zijn eerste basisplek. Muñoz diep tot bij Paintsil, de Ghanees bracht prima voor in één tijd en Aziz knikte het leer tegen de touwen. Wat een start voor onze jongens. De thuisploeg kwam nadien nog wel een aantal keer dichtbij, al ontbrak het laatste passje vaak. Foster kon nog bijna ontsnappen maar nadat Vandevoordt wegkeilde, ging het plots erg snel. Paintsil maakte gebruik van een te kort terugspeelballetje om Bolat te verschalken: 0-2. Twee echte doelkansen, twee doelpunten. Dodelijk efficiënt. De thuisploeg kreeg nadien niet meer al teveel bij elkaar gevoetbald, onze jongens hoefden niet meteen op zoek te gaan naar het derde doelpunt. De beste kans was nog voor Onuachu, onze topschutter kopte op aangeven van Muñoz ver naast. Rusten met de dubbele voorsprong, onze coach keek tevreden toe. 

Tweede helft: spektakel in 't Kuipke

Onze jongens konden dus vanuit een zetel beginnen aan de tweede periode, al duurde dat niet al te lang. Boucaut floot na een wel érg licht contact van Cuesta in de zestien meter, zijn VAR greep niet in. De Cuyper bedankte en pakte het cadeautje volledig uit: 1-2 en de thuisploeg opnieuw met vertrouwen. Enkele minuten later werd dat vertrouwen meteen geïllustreerd door de knal Van Den Keybus. De youngster zag de afvallende bal na de hoekschop prima voor zich neerdalen, hij twijfelde niet en haalde verschroeiend uit: 2-2. Alles te herdoen na drie (!) dolle minuten in het begin van de tweede periode. Tijd om in te grijpen, zo oordeelde coach Wouter Vrancken. Sor en Trésor kwamen Castro en El Khannouss vervangen en dat loonde vrijwel meteen. Trésor met de hoekschop, Paintsil bracht het leer na de scrimmage toch terug voor doel en daar pakte Muñoz uit met een geniale ingeving: een knappe retro voorbij Sinan Bolat. Onze jongens hielden nadien goed stand, al werd het toch nog even bibberen toen Boucaut opnieuw erg gretig op z'n fluitje ging blazen en richting stip wees. Onbegrijpelijke beslissing, zo oordeelde ook zijn VAR ditmaal. Boucaut moest al snel z'n fout toeggeven, zo bleef het toch bij één cadeautje vandaag. Spanning tot het bittere eind, zeker toen Nene ietwat wanhopig nóg maar eens een penalty dacht te claimen. Het mocht echter niet zijn voor de Kemphanen, die zich overigens wel een enorm sterke tegenstander toonden.

Opnieuw een overwinning, de voorsprong wordt al minstens voor één dag opnieuw uitgebreid. Vrijdag wacht de verre verplaatsing naar Eupen. Forza!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, McKenzie, Preciado, Aziz (73' Heynen), Hrošovský, El Khannouss (62' Trésor), Paintsil (90' Samatta), Castro (62' Sor), Onuachu.

Doelpunten

7'   0-1 Aziz
24' 0-2 Paintsil
53' 1-2 De Cuyper
56' 2-2 Van Den Keybus
64' 2-3 Muñoz