zo 29 jan 2023, 21:00
KRC Genk KRC Genk 4 - 0 RFC Seraing RFC Seraing

Zondagavond, 21 uur, Cegeka Arena. Voor het laatst in onze vaderlandse competitie, een voetbalwedstrijd op zondag op dat tijdstip. Onze spelers beslisten om de aanwezige fans te voorzien van een lekkere pot voetbal. En de coach? Die zag dat het goed was.

Eerste helft: 2-0 nog voor het kwartier rond was

"Als je denkt dat je aan 80% kan winnen van Seraing, sla je de bal mis.", dixit Wouter Vrancken voor aanvang van de partij tegen de Luikenaars. Opnieuw hadden zijn spelers de boodschap prima begrepen. Meteen drang naar voren toe, meteen dreiging. Het leverde al snel een elfmeter op. Aanvoerder Heynen werd duidelijk aangetikt in de zestien meter, Wesli De Cremer twijfelde niet. Nog iemand die niet twijfelde? Onuachu. Gedecideerd door het midden, Dietsch lag al in een hoek. Voetballen vanuit een zetel, al helemaal wanneer even later het tweede doelpunt volgde. Trésor liep na een heerlijk hakje goed diep, kreeg het leer opnieuw en verschalkte Dietsch voor een tweede keer. De Luikse doelman moest zich nog voor de 15e minuut al voor de tweede keer omdraaien, al kon hij daar nu ook niet meteen veel aan doen. Onze jongens gaven de bezoekers nadien het initiatief en waren levensgevaarlijk op de counter. Trésor, El Khannouss, Onuachu, Heynen, onze spelers stuitten telkens opnieuw op de doelman. Ondanks de twee doelpunten kon hij zich toch de sterkste bezoeker noemen. Het bleef bij 2-0, het had heel wat meer kunnen zijn. 

Tweede helft: opnieuw 2 doelpunten op enkele minuten tijd

Onze spelers keerden hongerig terug uit de kleedkamer en het leverde al snel opnieuw Genks doelgevaar op. Paintsil met de prachtige aanname en daaropvolgende kap, de 3-0 tegen de netten. Ware het niet dat de Ghanees vanuit nipt buitenspel vertrok. Uitstel van executie, wanneer even later Onuachu de heerlijke voorzet van Trésor voorbij Dietsch knikte. Nummer zestien voor onze spits, assist nummer vijftien al voor Magic Mike! Of de Genkse honger gestild was? Allesbehalve. Heerlijk voetbal in de kleine ruimte, tot in de zestien van de bezoekers. Heynen vond uiteindelijk Paintsil en de Ghanees plaatste keurig laag in de verste hoek. 4-0, alweer twee doelpunten op enkele minuten tijd. Heel wat wissels nadien, de sterkhouders werden naar de kant gehaald. Woensdag volgt alweer de verre verplaatsing naar de Oostkantons. Het leverde zo ook nog een debuut op. Anouar Ait El Hadj, recent overgekomen van RSC Anderlecht, kreeg nog een tiental minuten van de coach. Hij toonde bij vlagen zijn klasse, een hakje hier en daar. Het samenspel met Trésor verliep feilloos - de twee kennen elkaar van bij de Brusselse jeugdreeksen. De bezoekers konden er niets meer tegenover zetten, geen énkel schot binnen de palen viel te noteren. Maarten Vandevoordt had beter een dikke jas aangetrokken vanavond. 

Opnieuw een overwinning, opnieuw heel wat doelpunten. Onze spelers kenden geen genade vanavond. Forza!

Opstelling

Vandevoordt, Arteaga, McKenzie, Cuesta (70' Aziz), Arteaga, Hrošovský, Heynen (80' Castro), El Khannouss (80' El Hadj), Trésor, Paintsil (70' Sor), Onuachu (63' Samatta)

Doelpunten

7' 1-0 Onuachu
14' 2-0 Trésor
60' 3-0 Onuachu
64' 4-0 Paintsil