wo 01 feb 2023, 18:45
Eupen Eupen 1 - 1 KRC Genk KRC Genk

Wouter Vrancken moest zijn team voor deze inhaalwedstrijd op drie plekken noodgedwongen wijzigen. Ally Samatta kwam Onuachu vervangen in de spits. Carlos Cuesta, licht geblesseerd na de vorige wedstrijd, werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Mark McKenzie viel tijdens de opwarming uit. Zo kreeg Vandevoordt, met Sadick en Ouatarra een onuitgegeven duo voor zich. Nieuwkomer Tolu Arokodare was voor deze inhaalwedstijd nog niet speelgerechtigd en volgde in de tribune.

Eerste helft

Geen sneeuw deze keer die roet in het eten gooide. Maar de regen viel wel met bakken uit de lucht boven het Kehrwegstadion. Eupen was ondanks het gure weer vastberaden om er iets van te maken tijdens deze midweekwedstrijd. De panda’s startten furieus aan de wedstrijd met veel hoge druk waar onze jongens aanvankelijk niet meteen een antwoord op vonden. Te veel onrust aan de bal zorgde voor veel onnauwkeurigheden. Eupen kon enkele keren profiteren. N’Dri na twee minuten al met de goede trap, Vandevoordt met de dito redding. Aan de overkant ging El Khannouss zijn schot net naast. Wouter Vrancken vuurde zijn troepen aan langs de lijn. Na 17 minuten was het dan toch raak. Bryan Heynen zette de defensie van Eupen met een heerlijke pass schaakmat. 'Joske' nam het cadeau van onze kapitein met plezier aan en trakteerde zichzelf voor zijn 25ste verjaardag met de 0-1. Lang konden we niet genieten van de voorsprong. 10 minuten later liep Prevljak tegen de hand van Ouattara aan in de 16 en ging dan gretig neer. De scheids zag er (terecht) geen graten in. Maar na de tussenkomst van de VAR legde Bert Put de bal toch op de stip. Stef Peeters zette Vandevoordt op het verkeerde been. 1-1. 10 minuten voor de rust schilderde Trésor een vrijetrap op het hoofd van Samatta. Moser kon er nog net met de vingertoppen bij. Ook Muñoz kwam nog dicht bij de 1-2, maar zijn schot ging overhoeks naast. Een terechte 1-1 bij de rust na al bij al een magere eerste helft.

Tweede helft

Tijdens de rust zette Vrancken de puntjes op de i en met succes. Met de steun van meer dan 650 meegereisde supporters kwamen onze jongens een stuk dominanter uit de kleedkamer. El Khannouss kon een bal uit de kluts richting doel sturen, maar Moser was goed uit zijn doel gekomen. Ook Aziz en Ally kregen het leer niet tegen de netten. Aan de overkant ging de bal er wel in. Boris Lambert kopte een vrije trap van Stef Peeters onhoudbaar binnen, was het niet dat de VAR buitenspel had gezien. Met nog 10 minuten op de klok kwamen Ait El Hadj en Sor, El Khannouss en Samatta vervangen. Ondanks de goede intenties kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Zo trekken we met een terecht gelijk spel terug richting Limburg. Zondag trekken we richting de Ghelamco Arena voor de topper tegen AA Gent.

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Ouattara, Sadick, Arteaga, Hrošovský, Heynen, El Khannouss (79´Ait El Hadj) Trésor, Paintsil, Samatta (´79 Sor)

Doelpunten

'17 Paintsil

'26 Peeters (pen)