zo 05 feb 2023, 18:30
KAA Gent KAA Gent 2 - 3 KRC Genk KRC Genk

Voor de verplaatsing richting de Ghelamco Arena in Gent kon Wouter Vrancken centraal achterin opnieuw rekenen op McKenzie en Cuesta. Samatta vatte plaats in de spits. Nieuwkomer Tolu startte op bank.

Eerste helft

Met twee ploegen die willen voetballen beloofde het een leuke voetbalavond te worden. Na een afwachtend begin was de eerste kans meteen raak. Cuypers bedient Hong die Vandevoordt kansloos laat. Amper 10 minuten later hangen de bordjes al weer gelijk wanneer Hrosovsky Painstil heerlijk diep stuurt en die laatste de Gentse doelman omspeelt en beheerst afwerkt. Na de gelijkmaker namen we de match stilaan in handen, zonder echt dreigend te zijn. Vandevooordt moest nog één keer bij de pinken op een listig balletje over de verdediging. 1-1 aan de rust na een open eerste helft.

Tweede helft

De Buffalo’s kwamen het scherpst uit de kleedkamer met twee kansen op korte tijd. Aan de overkant kon Paintsil van ver aanleggen, maar zijn schot miste richting. Net als in de eerste helft was het merendeel van het balbezit ook in de tweede helft voor onze Genkies, zonder echt dreigend te kunnen zijn. Net voorbij het uur kwamen Sor en Tolu El Khannouss en Samatta vervangen. Nog geen twee minuten later schilderde assistenkoning Mike Trésor de bal enig mooi op het hoofd van Sor die ons op een 1-2 voorsprong zette. Gent moest komen en er kwam ruimte in de rug. In minuut ’86 bedankte Tolu voor zijn eerste minuten door de 1-3 tegen de touwen te duwen op aangeven van Castro. Nog even werd het spannend toen Depoitre net voor tijd voor de 2-3 tekende. Maar uiteindelijk gingen de drie punten mee op de bus richting Limburg. Volgende week zondag volgt opnieuw een wedstrijd op het scherpst van de snee. Dan ontvangen onze jongens Antwerp voor de topper.