Woensdag 8 februari om 16.00 uur ontvangen onze U19 in de UEFA Youth League hun leeftijdgenoten van de Italiaanse grootmacht Juventus. Het doel: een plek in de achtste finales van de UEFA Youth League.

In de voorrondes van de UEFA Youth League werden de teams ingedeeld in twee stromen. Als landskampioen kwamen onze youngster terecht in het Domestic Champions Path, met ook de landskampioenen uit de rest van Europa. Daarin waren ze achtereenvolgens te sterk voor het Tsjechische Slavia Praag en het Noord-Ierse Coleraine.

Confrontatie met Juventus

Onze jongens zijn het enige Belgische jeugdteam dat erin slaagde zich te plaatsen voor deze ronde in de Youth League. In de volgende ‘tussenronde’ komen de overige ploegen uit het Domestic Champions Path de nummers twee uit het Champions League Path tegen. In die stroom kopieerden de U19 de poules van hun eerste ploegen in de Champions League.

Onze jongens nemen het in deze ronde op tegen hun leeftijdgenoten van Juventus. De jongelingen van de Oude Dame eindigden als tweede in hun poule met PSG, Benfica en Maccabi Haifa. Bij Juventus is het ook uitkijken naar twee Belgen Joseph Boende en Samuel Mbangula, die er het mooie weer maken en in hun thuisland ongetwijfeld hun flitsen willen laten zien. Een interessante confrontatie dus voor onze jongens.

Wanneer ze ook deze horde overwinnen, komen de jongens van Pocognoli in de achtste finales terecht. Dan worden ook de acht groepswinnaars van het Champions League Path aan de loting toegevoegd. Met onder andere ronkende namen als Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City, en PSG mogen onze jongens zich dan opnieuw opmaken voor een indrukwekkende affiche. Aan motivatie zal het onze Genkies dus niet ontbreken tegen Juventus.

Kom jij onze U19 aanvuren tijdens deze topper?

TICKETINFO

Voor deze wedstrijd zijn er 1 402 plaatsen beschikbaar. Een ticket bemachtigen kan online of in onze ticketshop dit aan de prijs van €5. Je kan enkel één ticket kopen per account op voorwaarde dat je een account hebt dat (voor loting op 8/11/2022) geregistreerd is.

De ticketshop is geopend en vanaf 15.00 uur zal er een 2de loket geopend worden in het themacafé.

PRAKTISCHE INFO

Onze fanzone zal gesloten zijn. Via de info kiosk aan de kant van indoorhal kan je het B-plein betreden. Je kan vrij parkeren op alle voorzien parkings. De fanshop zal geopend zijn tot 18.30 uur.

Vuur de troepen van Pocognoli aan richintg de volgende ronde!

Forza Racing!